Kirjoituskilpailussa upea anti

Alakoululaisten Minun Suomeni -kirjoitukset kertoivat nuorille tärkeistä asioista.

Ylöjärveläiset maanpuolustusjärjestöt järjestivät ylöjärveläisille 1.–6-luokan oppilaille Minun Suomeni -kirjoituskilpailun.

Voittajaksi valikoitui Siiri Eskelisen kirjoitus. Toisen palkinnon sai Neela Saltbacka ja kolmanneksi sijoittui Camilla Kulmala. Kunniamaininnan saivat Sanna Vainikainen, Sampo Vierula sekä Toivo Lehtinen. Kaikki kuusi kirjoittajaa saivat kunniakirjan. Lisäksi kolme ensimmäistä sai palkinnoksi 50 euroa.

Palkintoraatiin kuuluivat Maanpuolustusnaiset ry:n puheenjohtaja Terttu Forsell, Ylöjärven Reservinaliupseerit ry:n puheenjohtaja Pasi Koivunen sekä Ylöjärven Reserviupseerit ry:n puheenjohtaja Jari Vuolle.

Palkintoraadin mielestä koululaisten kirjoituksissa tuli hyvin esiin nuorille tärkeitä asioita. Näitä olivat muun muassa turvallinen koti ja kotimaa sekä mahdollisuus käydä koulua, jossa saa ilmaisen ruoan.

– Kirjoituksista ilmeni myös nuorten seuraavan tapahtumia rajojemme ulkopuolella ja huoli siellä olevien lasten hyvinvoinnista. Suomalaiset nuoret arvostavat heille suotuja mahdollisuuksia ja kokevat lasten aseman olevan Suomessa hyvä, raati kertoi.

Monesta kirjoituksesta huomasi, että hyvä elintaso Suomessa mahdollistaa myös monipuoliset harrastukset perheen ja kaverien kanssa. Esiin kirjoituksissa nousivat myös neljä vuodenaikaa, puhdas luonto ja tärkeä vuorovaikutus eläimiin.

– Olemme iloisesti yllättyneitä nuorten runsaasta osanotosta kirjoituskilpailuun. Oli vaikeaa valita kilpailun voittajia. Kirjoitukset on kirjoittajalle tärkeitä asioita ja siten niitä ei pidä arvioida ja verrata muihin, palkintoraati muistutti.