YIlves jakoi pikkujoululahjat Vaasassa

YIlveksen haaveet siirtymisestä sarjan kärkijoukkueiden kantaan naisten Futsal-liigassa kokivat takaiskun. Kotijoukkue FC Sport piti Vaasassa pintansa ja nousi voitollaan hetkeksi sajran piikkipaikalle ohi GFT:n ja Ilves FS:n.
yilves, futsal

Ylöjärven Ilves ei hyödyntänyt maalipaikkojaan tarpeeksi tehokkaasti Vaasassa. (Kuva: Kari Häkli)

YIlvekselle epätyypillinen haparointi puolustustilanteissa antoi FC Sportille kuskin paikan.

Rosa Sirénin ajassa 32.55 laukoma kavennusmaali piti loppuun asti yllä YIlveksen uskoa. Tasatuloksen haku loppuminuuttien aikana ylivoimalla ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Kotijoukkue vei ottelun lopulta maalein 5–3 (3–2).

Ottelun ensijakso ehti tuskin alkaa, kun pallo kaivettiin ensimmäisen kerran vierasjoukkueen maalista. Tiina Takala teki ottelun avausmaalin ajassa 00.17, kun pallo poltteli YIlveksen puolustuksen jaloissa.

Lähes yhtä nopeasti pallo kaivettiin kuitenkin myös kotijoukkueen maalista Sini Sutisen komean läpijuoksun päätteeksi. Sutisen tarkka laukaus takatolpan juureen ohi maalia vartioineen Karoliina Muurimäen tasoitti vain 20 sekuntia kotijoukkueen sokkiavauksen jälkeen.

Nopeat käänteet kuuluvat futsaliin. Sen vuoksi pelaajien pitää olla jatkuvasti hereillä. Tämä unohtui YIlveksen puolustukselta hetkeksi, kun Muurimäen pitkä avaus ohjattiin ohi YIlveksen maalia vartioineen Iida Koskisen.

Ajassa 2.18 puolustuksen selustaan kuin varkain livahtanut Tiialeena Hakala pääsi puskemaan täysin vapaasti pallon verkkoon.

Nopeiden maalien jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä. YIlves rakenteli ennakkoluulottomasti tilanteita hyökkäyspäässä. Maalipaikkoja riitti,
mutta valotaululle pääsy oli tässäkin ottelussa senteistä kiinni.

Toisessa päässä kenttää ei huippuvaarallisia tilanteita nähty. Kokenut FC Sportin Niina Kiviniemi havaitsi huolimattomasti rakennetun muurin ja käytti huononkin maalipaikkansa tehokkaasti.

Rajapotkun puolustaminen vaatii YIlvekseltä vielä lisää harjoittelemista,
sillä niin helpon näköisesti pallo läpäisi puolustusryhmityksen. Kiviniemi laukoi rajalta pallon verkkoon ajassa 10.05.

Kotijoukkue sai nauttia kahden maalin johtoasemastaan jakson viimeiselle minuutille asti. FC Sportin virhetilin täytyttyä YIlveksen Sini Sutinen pääsi jälleen maalitilastoihin. Tällä kertaa Sutinen laukoi 10 metrin pilkulta mukavan pukukoppimaalin Muurimäen längistä maaliin ajassa 19.23.

Loppurutistus ei riittänyt

Toinen jakso alkoi YIlveksen kannalta ensijakson kaltaisesti. YIlveksen löysä tilanteen purku päätyi vastustajalle parhaaseen maalintekosektoriin, josta Tiialeena Hakala tykitti välittömästi pallon maalin takanurkkaan ajassa 20.33.

Peli jatkui pitkään tasaisena vääntönä, kunnes Rosa Sirén ajassa 32.55 käänsi otteen vierasjoukkueelle. Paljon peliaikaa saanut Sirén toi YIlveksen maalin päähän vahvan yksilösuorituksensa päätteeksi. Hän tykitti komean kanuunan kaukaa verkkoon.

YIlveksen maalipaikat eivät loppuneet tähän, mutta vierasjoukkue olisi kaivannut malttia esimerkiksi ylivoimahyökkäysten päättämisessä.

Viime minuuttien pelaaminen lentävän maalivahdin vahvistamana ei johtanut sekään vierasjoukkueen lisämaaleihin, mutta FC Sport sen sijaan kykeni peliajan päättyessä kaunistelemaan maalisarakettaan.

– Vaasasta ei olla liigataipaleen aikana saatu kotiin tuomisia, eikä saatu myöskään tänä viikonloppuna. Olimme tänään luottavaisin mielin lähdössä ryöstöretkelle. Puoliaikojen alut olivat meille jostain syystä tänään myrkkyä ja pelinhallinta oli kotijoukkueella, YIlveksen maalivahti Iida Koskinen kommentoi ja jatkoi:

– Ensimmäisen jakson edetessä pääsimme FC Sportin fyysiseenkin peliin mukaan ja saimme käännettyä pelin meidän hallintaan. Toisella jaksolla emme saaneet peliä rakennettua riittävän hyvin. Tällä kertaa emme saanut peliä käännettyä voitoksi. Tappio oli pienistä mutta futsalissa niin tärkeistä asioista kiinni.

YIlves hakee revanssia lauantaina 16. joulukuuta kello 17. Silloin FC Sport vierailee Ylöjärvellä.

ANTTI REPONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?