Yllätyksiä joulukonsertissa

Sami Penttilän, Juuso Veikkolan ja Otto Veikkolan joulukonsertissa tutut joululaulut pukeutuvat uusiin asusteisiin.

Juuso ja Otto ovat veljekset, ja Sami on heidän ystävänsä jo vuosien takaa. Parkanolaiset ovat musisoineet pitkään – yhteisiä bändivirityksiä oli jo yläkouluaikoina – ja nyt levittäytyneet opintojen perässä pitkin maata. Otto esimerkiksi opiskelee Jyväskylässä muusikoksi ja Juuso Joensuussa musiikkipedagogiksi.

Tämä on neljäs vuosi, kun kolmikko pitää joulukonsertin Parkanossa, ja toinen kerta, kun sama konsertti kuullaan Itä-Aureessa. Konsertin Aurejärven kirkossa järjestää Taistelijan talo -palveluyhdistys.

– Alun perin konsertti-idea oli Sami Penttilän. Minä ja Otto olimme heti valmiita mukaan, Juuso Veikkola kertoo.

Hän lisää, että konsertissa kannattaa varautua odottamattomiinkin juttuihin.

– Mukana on joululauluklassikoita mutta myös pientä extraa. Olemme tehneet tuttuihin lauluihin sovituksellisia muutoksia. Uskon, että pienet reinkarnaatiot piristävät kuulijaa. Kun tuomme joululauluihin jotain uutta ja omannäköistä, homma pysyy freesinä ja mielekkäänä soittajallekin.

Kokoonpanon soittimet saattavat hyvinkin vaihtua kesken konsertin.

– Olemme kaikki kolme siinä mielessä onnellisia, että vuosien varrella olemme saaneet soitella monenmoista. Samilla on päävastuu laulusta, ja hän myös soittaa haitaria. Minä ja Otto soitamme kitaraa, bassoa ja lyömäsoittimia. Pieni kokoonpanomme taipuu moneen, joten pystymme toteuttamaan ideoita helposti, Juuso Veikkola hymyilee.

Sami Penttilän, Juuso Veikkolan ja Otto Veikkolan joulukonsertti

25. marraskuuta kello 16 Aurejärven kirkossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?