YIlves jatkoi pisteputkeaan Porissa

Satapäinen porilaisyleisö todisti, kun Ylöjärven Ilves toteutti pitkään toivotun pisteryöstön naisten Futsal-Liigassa Musan Salaman kotikentällä.
YIlves, futsal, naisten futsal
YIlveksen Sini Sutinen (17) rakentaa peliä MuSan kotikentällä. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

Ylöjärveläisten sinnikäs yritys palkittiin pisteellä, kun vieraat nousivat kaksi kertaa tappioasemasta tasatilanteeseen Heidi Linjamaan ja Esra Erdenin maaleilla.
Vaikka YIlves onkin jo kotikentällään kyennyt aiemmin porilaisjoukkueen kaatamaan, on vieraista aina aiemmin poistuttu tyhjin käsin.
Tasaiseksi ennustetussa naisten Futsal-Liigassa on kolmen ottelukierroksen jälkeen pelattu kahdeksan tasapeliä ja kärkipäähän povatuille joukkueille on kirjattu pari yllätystappiota.
Kolmas tasapeli peräkkäin ja vain seitsemän päästettyä maalia antavat lupaavan alun YIlveksen kaudelle. Toistaiseksi YIlveksen vastustajat ovat olleet liigan kokeneimmasta päästä.
Mikäli ylöjärveläisjoukkue pystyy edes vähän lisäämään tehoja hyökkäyspäässä, voi voittosarakkeeseenkin hiljalleen kertyä arvokkaita merkintöjä.
Täydellä miehityksellä matkassa olleelle YIlvekselle kyseessä oli kauden ensimmäinen vierasottelu. YIlveksen laaja pelaajarinki mahdollistaa erityyppisten pelaajien käytön otteluissa pelitaktiikan mukaisesti.
Niinpä ensiminuutit tälle kaudelle sai joukkueeseen vuoden tauon jälkeen palannut Tintti Kurtti. Hänelle sopi hyvin jalkapallotaustaisten porilaisten fyysinen pelityyli.
Ottelu oli tapahtumarikas, kun molemmat joukkueet hakivat suoraviivaisesti maalitilanteita. Yleisö pääsi ajassa 3.33 tuulettamaan kotijoukkueen avausmaalia, kun Anni-Elina Luotonen survoi tolpasta pelattavaksi kimmonneen pallon verkkoon.
YIlveksen tasoitus tuli ajassa 8.12, kun Rosa Sirén pujotteli vasenta laitaa ohi MuSan puolustuksen ja syötti Heidi Linjamaalle avopaikkaan maalin edustalle. Linjamaalla oli helppo työ ohjata pallo tyhjään maaliin.
Ajassa 18.50 kotijoukkueen Elina Setälä onnistui maalinteossa, kun hän liukui palloon YIlves-vahti Iida Koskisen edessä ja ohjasi pelivälineen maaliin.
Hetki ennen erätaukoa YIlveksen maalia vartioinut Koskinen pysäytti pallon käsillään pari askelta maalialueen ulkopuolella. Tästä rikkeestä alkoi värikäs tapahtumasuma.
Koskinen sai punaisen kortin ja ulosajon vain kaksi sekuntia ennen jakson loppua. Tilanteessa syntyi myös YIlveksen kuudes virhe, jonka seurauksena porilaisille määrättiin rangaistuslaukaus rikkomuskohdasta. Kovaan haasteeseen maalipuiden väliin asettui Helena Unkuri.
Unkuri nollasi upealla jalkatorjunnalla porilaiset ja piti vierasjoukkueen pelissä mukana.

Vahva henkinen kantti

Toinen jakso alkoi YIlveksen alivoimalla ensijakson ulosajorikkeen seurauksena. MuSa ei kuitenkaan kyennyt murtamaan vieraiden puolustusta. Alkurynnistyksen jälkeen peli palasi keskialueelle.
Unkuri pelasi jatkossakin loistavaa maalivahtipeliä ja piti maalinsa koskemattomana. YIlveksen tasoitusmaali syntyi ajassa 34.43.
Kotijoukkueen puolustuksen ahdistelusta huolimatta Heidi Linjamaan jalasta kulmaa kohti lähtenyt syöttö tavoitti Esra Erdenin, joka tykitti pallon vastustamattomasti ohi MuSa-vahti Siiri Liljan.
Molemmat joukkueet hakivat viimeisen viisiminuuttisen aikana tosissaan kolme sarjapistettä tuovaa ratkaisua, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty.
Pistejako tuloksella 2–2 maistui otteluhistoriasta johtuen YIlveksen suussa kuitenkin mansikalta.
– Pelillisesti emme yltäneet aivan Ilves-pelin tasolle, mutta joukkue osoitti henkistä kovuutta ja sisukkuutta selvittämällä vaikeat vaiheet ottelussa ja nousten väkisin tasoihin, YIlveksen päävalmentaja Vesa Parviainen kommentoi.
Hän muistutti, että MuSa on kova joukkue, joten vieraspisteen saavuttaminen lämmitti mieltä.
– Yksittäisistä pelaajista on pakko nostaa esiin nuori maalivahti Helena Unkuri, jolle kauden ensimmäiset liigaminuutit aukesivat yllättäen ja aika epäkiitolliseen paikkaan. Kylmiltään kentälle suoraan rankkaria torjumaan. Siitä vastustajan 3–1-maalin ryöstö, ja me pelissä mukana. Toisella jaksolla sitten eleetön nollapeli. Ei kyllä tytön päätä kylmää näköjään missään, Parviainen kehui.
Hänen mukaansa ylöjärveläisjoukkueessa on nyt vahva henki päällä.
– Pelaajat laittavat itsensä likoon toistensa puolesta ja nauttivat pelaamisesta. Tästä on hyvä jatkaa, Parviainen totesi.
Ensi lauantaina YIlves pelaa kotikentällään kello 17. Silloin vastaan asettuu tamperelainen ACE, jolla on suosikin paineet harteillaan.

Comments are closed.