Pelko sumentaa suhteellisuudentajun

Mielipiteiden vaihto perussuomalaisten politiikan ytimestä sai uuden käänteen, kun Olavi Pylkkö liittyi keskusteluun (YU 26.9.).
Kaava on klassinen: kun kirjoittaja tietää väitteidensä olevan kaltevalla pinnalla, niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Hän ei ole myöskään tiedostanut sitä, että kaikki maahanmuuttajat eivät ole muslimeja. Pylkkö ei liioin ymmärrä kriittisen mielipiteen ja vihapuheen eroa.
Sivuutan henkilökohtaisuudet ja tartun Olavi Pylkön esille nostamiin ”uhkakuviin”.
Aloitetaan Rajat kiinni -väen lempiaiheesta: raiskauksista. Pylkkö luettelee todennäköisyyksiä raiskausten tekijöistä. On totta, että ulkomaalaistaustaisten osuus on kasvanut, mutta edelleenkin uhritutkimusten mukaan valtaosa raiskaajista on uhrin tuttuja. Se on oma kumppani 35 prosentissa, muu tuttava 48 prosentissa ja tuntematon vain 17 prosentissa tapauksista.
Suomessa naisiin kohdistuva väkivalta on hälyttävällä tasolla. Euroopan unionin perusoikeusviraston selvitys vuodelta 2014 kertoo, että lähes puolet 15 vuotta täyttäneistä naisista on joutunut väkivallan kohteeksi. Heistä oman puolisonsa tai miesystävänsä pahoinpitelemiä on 30 prosenttia. Vuosittain Suomessa saa 20–30 naista surmansa parisuhdeväkivallan seurauksena. Tässä on todellinen ongelma, johon perussuomalaistenkin olisi syytä tarttua!
Pylkkö luettelee myös muita maahanmuuttajien tekemiä väkivallan tekoja. Niistä jokainen on liikaa. Hän kuitenkin unohtaa mainita sen, että perussuomalaisia lähellä olevat äärioikeistolaisjärjestöt ovat olleet mukana useissa väkivallanteoissa. Näissä iskuissa on useita loukkaantunut ja yksi kuollut.
Koraanista en uskalla lähteä Pylkön kanssa väittelemään, en ole teologi. Jokaista uskontoa voidaan käyttää vihan välikappaleena. Kristityt, nationalismin sokaisemat serbit, murhasivat heinäkuussa 1995 yli 7 000 muslimimiestä Srebrenicassa.
Olavi Pylkkö puhuu ”maahamme kulkeutuvista muslimimassoista”. Vuoden 2015 aikana tänne tuli ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Heitä oli vähän yli 30 000. Suomen viiden miljoonan ihmisen väestöön suhteutettuna on ”massa” vähintäänkin liioiteltu sana.
Tapa, millä Pylkkö kirjoittaa maahanmuuttajien työelämään sijoittumisesta, paljastaa sen, miten syvällä rasismin suossa hän tarpoo.
Työssäni tapaan toistuvasti Pirkanmaalla opiskelevia maahanmuuttajia. Heillä on kova polte päästä nopeasti työelämään. Silmänsä auki pitävälle jo lyhyt kierros Tampereen keskustassa paljastaa, kuinka paljon ulkomaalaistaustaisia ihmisiä meillä on töissä autonkuljettajina, ravintoloissa ja siivousyrityksissä.
Täysin kestämätöntä on se, miten perussuomalaiset ja heitä lähellä olevat äärinationalistiset järjestöt yrittävät omia Suomen tunnukset isänmaallisuuden nimissä. Suurimmissa kaupungeissamme järjestetyt mielenosoitukset antavat hyvän kokonaiskuvan: Suomen lippua heiluttavia ja rasistisia rivouksia huutelevia isänmaan toivoja on kourallinen, kun vastamielenosoitus täyttää koko torin.
Lähdin alun perin haastamaan perussuomalaisia heidän politiikkansa ydinasioista, mutta tämä yritys oli turha. On vain kaikki todelliset ongelmat hautaava maahanmuuttajien pelko. Päätän tämän keskustelun osaltani tähän.

TIMO JÄRVENPÄÄ
Ylöjärven Vihreät

Comments are closed.