”Voittamisen tunteelle ei oikein löydy sanoja”

Naisten Superpesiksen tuore Suomen mestari Nina Taipale hihkuu vieläkin onnesta, vaikka mestaruuden ratkeamisesta on jo muutama päivä. Taipale muistelee lämmöllä sitä hetkeä, kun supervuoropari Porissa päättyi ja mestaruus varmistui.
Nina Taipale kruunasi upean pesäpallouransa Suomen mestaruuteen. (Arkistokuva / Katja Sirviö)

– OLEN yrittänyt makustella, miltä se hetki tuntui. Olin jo aiemmin kuvitellut, miltä se voisi tuntua, mutta ei sille tunteelle kuitenkaan löydy oikein sanoja, Taipale sanoo.
Mestaruuden voittaminen ei ole koskaan helppoa. Kun huippumenestyksen lopulta saavuttaa, jää voiton hetki ikuisesti mieleen.
– Jokainen tosissaan kovasti töitä tekevä urheilija tavoittelee suurinta menestystä ja se me nyt saavutettiin. Onhan se ihan mahtavaa, Taipale hehkuttaa.

Erittäin tiukka kamppailu

Manse PP voitti Porissa pelatun neljännen finaalin supervuoroparin jälkeen numeroin 1–2. Mestaruus irtosi siis voitoin 3–1. Ensimmäisen jakson Manse PP voitti juoksuin 1–3.
Taipaleen tapaan aikoinaan Ylöjärven Pallossa pesäpallouraansa aloitellut Jatta Vuorinen iski tamperelaisille avausjaksolla kaksi juoksua ja toisellakin jaksolla yhden juoksun. Toinen jakso meni kuitenkin Pesäkarhuille juoksuin 2–1.
Supervuoroparissa ainoaksi jääneen juoksun tempaisi Manse PP:n Anna Rintanen. Mestaruus ratkesi, kun Manse PP:n upeasti pelannut ulkokenttä piti kotijoukkueen juoksuitta.

Kiitollisuus mielessä

Nina Taipale muistelee, että jo Manse PP:n joukkueen ensimmäisessä yhteisessä kokoontumisessa kauden alla oli jotakin erityistä.
– Silloin huomasimme, että samassa huoneessa on niin paljon taitavia pelaaja, että meillä on mahdollisuus ottaa syksyllä mestaruus. Siihen sitten sitouduimme ja kaikki antoivat itsestään 110 prosenttia. Tässä on lopputulos.
Taipale kertoo olevansa kiitollinen siitä, että on saanut kokea voittamisen tunteet joukkueen ja koko Manse PP:n yhteisön kanssa.
– Kiitos seuraorganisaatiolle niistä työtunneista, joita meidän hyväksi on tehty. Meillä on ollut parhaat mahdolliset olosuhteet ja paras valmennus. Olemme tehneet älyttömän työmäärän tämän joukkueen kanssa, Manse PP:n kapteeni sanoo.

Hulina jatkuu

Mestaruuden ratkeamisen ja kenttäjuhlien jälkeen Manse PP matkusti Porista Tampereen Keskustorin suihkulähteelle tapaamaan faneja. Sieltä joukkue jatkoi vielä syömään ja saunomaan.
– Ja vähän pyörähdettiin yöelämässäkin. Tämäkin viikko on vielä hulinaa, kun yhteistyökumppanit ja muut tahot haluavat kiittää ja muistaa meitä. Tämä on hienoa aikaa, Nina Taipale toteaa.
Ylöjärven Uutiset julkaisee lähiaikoina Nina Taipaleen pitkän haastattelun.