Mihin jäi ymmärrys taloudesta?

Pajunen (ps.) ja Savio (ps.) ottivat mielipidekirjoituksissaan (YU 6.9.) kantaa Ylöjärven talousarviovalmisteluun ja muun muassa Vanhan Räikän kunnostamiseen.
Pajunen mainitsee ansiokkaasti kokoomuksen vastuullisena talouspuolueena, mutta unohtaa mainita sen, että kokoomus on lisäksi johdonmukainen puolue, joka suuntaa katseensa eteenpäin.
Taloudelliselta kannalta vastuullisin ratkaisu hävittiin silloin, kun Vanha Räikkä päätettiin suojella.
Kirjoitusten argumentoinnin ongelma on kuitenkin se, että molemmat kirjoittajat niputtavat käyttömenot ja investoinnit täysin samaan pakettiin.
Ensimmäisen kauden valtuutetulta tämän voi vielä näin kauden alussa ymmärtää, mutta ekonomitaustaisen kansanedustajan kynällä kirjoitettuna, vaikuttaa se älyllisesti epärehelliseltä populismilta.
Valtuutettujen talousosaaminen toivottavasti on sillä tasolla, että valtuusto ei käy Pajusen mainitsemaa kipakkaa keskustelua minkään investoinnin ja käyttömenon välillä.
Perusopetuksen määrärahat tulevat talousarvion käyttötalousosiosta. Vanhaan Räikkään aivan kuin muihinkin investointeihin käytetyt varat puolestaan talousarvion investointiosasta. Nämä ovat kaksi eri asiaa, ja tämän ainakin Savio varmasti tietää.
Se olisi syytä olla myös jokaisen kaupunginvaltuutetun tiedossa, puolueeseen katsomatta. Näitä asioita voi opiskella vaikka siellä puuceessä istuessa, niin on sitten parempi ymmärrys muiden yhdistysten taloudellisten resurssienkin pohtimiseen.
Vielä lopuksi en malta olla mainitsematta Pajusen henkilökohtaisuuksiin menevää hyökkäystä. Syksyn iltojen alkaessa sinertää, ei ehkä kannattaisi tehdä puolueelleen enempää Hallaa, sen tulevaisuuden väristä kun ei voi ikinä olla varma.

JUHO OJARES
kaupunginvaltuutettu,
kokoomus

Comments are closed.