Luottamusvaurioita paikattava heti

Uusi valtuustokausi pyörähti käyntiin maanantaina. Vaikka tunnelma valtuustosalissa oli rauhallinen, pinnan alla kuohui.
Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset olivat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä siihen tapaan, jolla luottamuspaikkaneuvottelut vietiin lävitse. Paikkajaossa ei käytettykään uutta pisteytysjärjestelmää vaan paikat jaettiin vanhan tutun kaavan mukaisesti.
Nyt kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset puhkuvat, että heidän luottamuksensa Ylöjärven isoimpiin puolueisiin on mennyt.
Uuden valtuuston ensimmäinen tehtävä onkin saada rivit kasaan ja kaikki valtuutetut samalle viivalle – riippumatta siitä, mitä puoluetta valtuutettu edustaa. Uudet valtuutetut voivat olla avainasemassa sillanrakennustyössä. He eivät ole kokeneet valtuustoryhmien aikaisempia ristiriitoja.
Nyt ei ole enää aika etsiä syyllisiä neuvotteluissa syntyneeseen eripuraan vaan suunnata katseet rakentavassa mielessä tulevaisuuteen.
Ylöjärvi tarvitsee yhtenäisen ja yhteen hiileen puhaltavan valtuuston. Onneksi valtuustossa on niin paljon kokemusta ja myös hyvää tahtoa, että yhteinen sävel varmasti löytyy. Elokuun valtuustoseminaarissa on varmasti jo iloisia ilmeitä.
Ylöjärven kaupunki tiedotti tiistaina, että Eppu Normaali todellakin saa veistoksen ensi kesänä kaupungintalon aukiolle. Veistoshankkeen toteuttaminen on kaupungilta todellinen kulttuuriteko.
Puutarhakaupungista ei varmasti löydy montaa vastarannan kiiskiä, joka ei veistosta Epuille soisi.
Vuonna 1976 Suomen valloituksensa aloittanut Eppu Normaali on todellinen käsite, josta Ylöjärvi tunnetaan. Siksi on hienoa, että kaupunki vie veistoshankkeen päättäväisesti loppuun.
Veistos sitoo Eppu Normaalin yhä tiiviimmin Ylöjärveen. Martti Syrjä, Mikko ”Pantse” Syrjä, Juha Torvinen, Aku Syrjä ja Sami Ruusukallio ovat olleet ja ovat jatkossa entistä tiiviimmin osa Ylöjärveä.
Veistoksen veistäjäksi valittu taiteilija Kimmo Schroderus on vastuullisen tehtävän edessä. Luotto Schroderuksen näkemykseen on kuitenkin erittäin vahva. Ja on erinomaisen hyvä, että veistoksesta ei tule näköisteosta.
Tässä yhteydessä pitää vielä kehaista Ylöjärven Uutisia, joka Matti Pulkkisen johdolla tilasi jo aiemmin Eppu Normaali -veistoksen moottorisahataiteilija Juha Käkelältä.
Käykääpä ihailemassa upeaa teosta toimituksessamme.

Comments are closed.