Tarjolla hyviä lähtökohtia

Ylöjärveläiset kärkipoliitikot pääsivät viimein maanantai-iltana sopimukseen luottamuspaikkojen jakamisesta uuden valtuustokauden alla.
Lautakuntien puheenjohtajuuksien jako puolueiden kesken on nyt tiedossa, mutta varsinaiset puheenjohtajanimet ovat vielä hämärän peitossa. Toki kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien nimet on kerrottu lehdessämme jo aiemmin.
Neuvottelutuloksen perusteella on helppo sanoa, että ainakin valtuuston suurin ryhmä kokoomus hoiti asiansa neuvotteluissa ansiokkaasti. Neljän lautakunnan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuudet ovat nyt kokoomuksen plakkarissa.
Joka tapauksessa on mielenkiintoista nähdä, ketkä heiluttavat lautakuntien nuijia 5. kesäkuuta alkaen.
Tiettävästi joidenkin puolueiden sisällä on ollut kovaakin vääntöä siitä, ketkä saavat arvokkaita luottamustehtäviä hoidettavikseen. Halukkaita tehtäviin on ollut enemmän kuin paikkoja on ollut tarjolla.
Uusi valtuusto pääsee aloittamaan kautensa hyvässä tilanteessa, sillä edellinen valtuusto hyväksyi maanantaina kaupungin vuoden 2016 tilinpäätöksen, joka oli mukavan reilusti ylijäämäinen.
Rahaa ei ole kuitenkaan edelleenkään liikaa jaettavaksi, joten nähtäväksi jää, miten kauan uuden valtuuston kuherruskuukausi kestää. Vaikeita päätöksiä on edessä.
Vaalivoittaja vihreät ei taatusti peräänny koulutukseen vaatimansa lisärahoituksen saralla, joten todellinen vääntö voi alkaa valtuustossa hyvinkin pian.
+++++
Eilen Teivossa järjestettiin jälleen Ylöjärven Uutisten Naapuriravit. Hieno tapahtuma antoikin oivan sysäyksen Tampereen Ravirata Oy:n uuden hallituksen työskentelylle. Naapuriravit todisti osaltaan, että Teivossa pystytään järjestämään onnistuneita ravitapahtumia. Puitteet ovat kunnossa, ja oikeanlaisella teemoituksella väkeä tulee paikalle.
Tampereen Ravirata Oy:n hallituksessa on nyt entistä enemmän raviurheiluosaamista, joten lähtökohdat onnistuneelle hallitustyöskentelylle ovat erinomaiset.
Seuraavaksi on mielenkiintoista nähdä, miten uusi hallitus suhtautuu islanninhevosratojen rakentamiseen Teivossa. Edellinen hallitus keskeytti yllättäen hankkeen valmistelut. Päätöksiä asiassa kannattaa tehdä pian, jotta jo rahoituksen kasaan saaneen hankkeen tulevaisuus kirkastuu.

Comments are closed.