Pihlajikko kärkivauhdissa

Ylöjärveläinen Henri Pihlajikko nousi palkintopallille X30-formulakartingin kauden avanneessa osakilpailussa Kouvolassa.

Pihlajikko oli koko lauantaipäivän nopein ja otti kauden ensimmäisen kilpailun voiton selvällä erolla kakkoseen.
Pihlajikon kisapäivää varjosti hänen aika-ajossa saamansa lähtöpaikkarangaistus. Paalupaikka vaihtui sijaan kuusi, kun ylöjärveläisen auto oli 300 grammaa liian kevyt.
Eräajoissa Pihlajikko otti selkeät voitot, ja hän lähti finaaliin paalulta. Finaalia hän johti alusta loppuun. Voitto on erityinen siksi, että Pihlajikko vaihtoi runkomerkin tälle kaudelle Fullertoniksi.
Sunnuntaina Pihlajikko ei saanut hyvää virettä heti päälle. Hän oli aika-ajossa viides. Erä-ajot toivat ylöjärveläiselle finaaliin kolmannen lähtöruudun. Lähdön voitto oli jälleen lähellä, mutta lopulta Pihlajikko päätyi toiseksi.
– Auto pelasi lauantaina kuin unelma. Se parani koko ajan loppua kohden. Sunnuntaille vaihdettiin toinen huollettu moottori. Lämmittelyssä se tuntui vähän vielä nahkealle. Se kuitenkin parani koko ajan, Pihlajikko kertoi.
Sunnuntain finaalin loppukierroksilla oli lähellä, että Pihlajikon kisa olisi päättynyt puolitoista kierrosta ennen maalia.
– Pääsin kuitenkin jatkamaan ja sain vielä ykkösen kiinni. Kaveri peitti sen verran hyvin kurveissa, etten päässyt iskemään. Kokonaisuutena hieno kisaviikonloppu. Tästä mennään Ouluun noin kuukauden kuluttua sarjan johdossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?