Näsijärvi ja kaupunki tarjoavat täydellisen yhdistelmän

Luonto- ja hyvinvointimatkailuyrittäjät Liisa ja Pekka Tyllilä sanovat Näsijärven ja Tampereen muodostavan erittäin ainutlaatuisen matkailupaketin. – Kun asiakkaamme on lähdössä esimerkiksi retkiluistelemaan, hän näkee takanaan kaupungin kauniin silhuetin ja edessään avaran järvimaiseman, Tyllilät herättelevät.
Liisa Tyllilä sanoo puhuvansa nykyään paljon vähemmän kuin parikymmentä vuotta sitten. – Annan luonnon puhua ja koskettaa, hän linjaa. (Kuva: Tyllilät)

Tampere tarjoaa kansainvälisesti hyvin houkuttelevan ja koskettavan luonto- ja hyvinvointimatkailukohteen.
Pekka Tyllilä korostaa, että turistit arvostavat erittäin paljon turvallisuutta.
– Matkailijoiden puntarissa painaa myös kohteen helppo saavutettavuus, mies lisää.
Pekka Tyllilän mukaan Tampere on hyvin uniikki paikka, koska kaupunki tarjoaa erittäin runsaasti mielenkiintoista koettavaa.
– Välittömästi kaupungin äärellä on kaksikin kaunista järveä, hän sanoo.
– Näsijärvi on suorastaan aarre. Kun matkailija on rannalla, hän voi ihastella postikortinkomeaa kaupungin siluettia ja lähteä kulkemaan suuren järven selälle. Edessä on avara järvimiljöö. Kaupungin ja luonnon vastakohtaisuus on hyvin puhutteleva.
Liisa ja Pekka Tyllilän mukaan Tampereen seudulla on erittäin vahvat valtit matkailuelinkeinon kehittämiseksi.
– Asian eteen on tehtävä oikealla tavalla työtä. Tällä hetkellä kaupunkiseutumme keskittyy kaiken muun kuin luontolähtöisten vahvuuksiemme esittelyyn, he harmittelevat.

Harjualueesta on huolehdittava

Tyllilät sanovat luonto- ja elämysmatkailun tarjoavan haasteellisen ja antoisan työn.

Liisa ja Pekka Tyllilän mukaan myös heidän asuinkaupungillaan Ylöjärvellä on paljon annettavaa luonto- ja elämysmatkailulle.
– Aivan kaupunkikeskustamme tuntumassa oleva harjualue on erittäin kiinnostava kohde, he arvostavat.
Liisa ja Pekka Tyllilän mukaan Ylöjärven alueella olevaa harjua ei saa enää kaventaa rakentamalla.
– Pyynikinharju, Pispalanharju, Epilänharju ja Teivonharju muodostavat kiinteän kokonaisuuden. Ne kaikki kohteet on syytä pyhittää luontokohteiksi, he vetoavat.
Tyllilöiden mukaan aivan Ylöjärven keskustan läheisyydessä oleva Pikku-Ahveniston alue luontopolkuineen on suorastaan helmi.
Liisa Tyllilä odottaa tulevaisuudessakin paljon tuloksia Vihreä Sydän -matkailurenkaalta.
– Olemme saaneet yhteisön toimimaan hyvin. Toimialamme tarvitsee tiivistä yhteistyötä, jotta voimavaramme ovat tehokkaassa käytössä.
– Yrittäjä Jutta Gustafsberg rakentaa Kuruun hyvinvointi- ja meditaatiokeskuksen. Hänen hankkeensa on piristysruiske luonto- ja elämysmatkailullemme.

Luonto- ja elämysmatkailuyritys satsaa välineisiin. Esimerkiksi kanootit ja kajakit ovat ahkerassa käytössä kesäaikaan. (Kuva: Tyllilät)
Näsijärvi ja Tampere muodostavat poikkeuksellisen vaikuttavan matkailukokonaisuuden. Pekka Tyllilän mukaan persoonallinen kaupunki ja suuri vesistö muodostavat puhuttelevan vastakohtaisuuden. (Kuva: Tyllilät)
Liisa ja Pekka Tyllilän matkailuelämyksen pääosassa on luonto. Palveluiden, kuten nuotiokahvien, osuus on kymmenen prosenttia. (Kuva: Tyllilät)

Comments are closed.