Ei mitään teinimeininkiä

K50-messut houkuttelee ulos neljän seinän sisältä ja osoittaa, että elämää on sen klassisen rajapyykin jälkeenkin.
K50-messut, Pakkahuone, vanhukset, keski-ikäiset
Annika Raatikka (vas.) ja Jenni Ylikoski haluavat yhdistää ihmisiä.

Aktiivista ja sosiaalista. Mukavien reissujen täyttämää.

Huikea Oy:n Anniina Raatikka ja Jenna Ylikoski ovat yksimielisiä: sellaista vanhuutta he haluavat joskus tulevaisuudessa elää. Ja sellaista he toivovat muidenkin saavan elää.

Siksi Huikea on mukana järjestämässä K50-messuja Tampereella tänä lauantaina. Yli 50-vuotiaille suunnatut messut järjestetään nyt kahdeksannen kerran.

Tarkoitus on koota viihteestä, energisestä arjesta ja elämästä kiinnostuneet yli viisikymppiset viihtymään yhdessä. Messujen ohjelmassa on nimen mukaisesti aikuisille suunnattua ohjelmaa, josta nautitaan ilman yläikärajaa. Papereita ei ovella kysellä, joten miksei joku alle viisikymppinenkin voi tulla kurkistamaan, mitä Pakkahuoneella tapahtuu.

– Emme halua liikaa kategorisoida ihmisiä iän tai mielentilan perusteella, Raatikka korostaa.

Silti voisi ajatella, ettei viisikymppisen ja kahdeksankymppisen elämäntyyleillä välttämättä ole paljon yhteistä. Messujen ohjelma onkin porrastettu: aamun tarjonta sopii parhaiten iäkkäimmille.

– K50-tapahtumat syntyivät halusta aktivoida ihmisiä ulos neljän seinän sisältä: hakemaan virikkeitä ja tapaamaan ihmisiä, Ylikoski kertoo.

Paikalla on kymmeniä yrityksiä kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan. Myös yhdistykset ja harrastuspaikat esittelevät tarjontaansa. Hämeenlinnan Teatteri esittää maistiaisia tuotannostaan. Tapahtuman juontaa Janne Porkka.

Ukuleleworkshopissa pääsee tutustumaan tämän hetken trendikkäimpään soittimeen.

– Toivottavasti mahdollisimman moni löytää messuilta ja workshopeista uusia tuttavuuksia, Ylikoski ja Raatikka sanovat.

Tapahtuma on osa Tampereen kaupungin Eläkkeelle – oletko vai elätkö? -kampanjaa. Kampanjan tavoite on muun muassa muistutella, kuinka tuleviin eläkepäiviin ja lisääntyvään vapaa-aikaan kannattaa varautua.

Comments are closed.