Löytty ja Pispa Räikällä

Suojeltu Vanha Räikkä on heräillyt eloon tänä syksynä. Taidenäyttelyt ovat puhaltaneet historialliseen taloon uutta eloa. Nyt Räikkä avaa ovensa myyjäispaikkana.
– Alusta saakka minulle on ollut selvää, että saatan käsitellä lauluissa uskonnollista asiaa, koska se on osa elämää, gospelmuusikko Jaakko Löytty sanoo.
Gospelmuusikko Jaakko Löytty. (Arkistokuva: Helka Pylkkö)

Joulumyyjäisiä ja -tapahtumia ei ole koskaan liikaa, ja tapahtumapaikkana Vanha Räikkä on varmasti yksi tunnelmallisimpia. Jos et vielä ole käynyt Vanhan Räikän talossa, nyt siihen on hyvä tilaisuus.

Vanhan Räikän joulutapahtuman järjestää Ylöjärvi-Seura. Viikonlopun aikana Vanhalla Räikällä on tiedossa ainakin musiikkiesityksiä, valokuvanäyttely ja katsauksia Ylöjärven historiaan. Myyjäispöydissä on tarjolla paikallisten taitureiden tekemiä käsitöitä, jouluisia herkkuja ja Ylöjärvi-Seuran tuotteita.

Tapahtuman avajaisia vietetään perjantaina kello 17:stä lähtien. Hernekeitto porisee kattilassa, ja sen kanssa voi maistella piparkakkuja ja glögiä. Joulupukki on luvannut piipahtaa paikalla.

– Lauantaina kello 12 esiintyvät Jaakko Löytty ja Kaija Pispa. He ovat varmasti monelle ylöjärveläiselle tuttuja. Esityksen otsikko on Toivon tarinoita, ja mukaan mahtuu varmasti musiikkia ja lausuntaa, kertoo Ylöjärvi-Seuran hallituksen jäsen Mari Riihikoski.

– Seuran valokuvatoimikunta kokoaa näytille vanhoja kuvia, ja luvassa on myös arpajaiset.

Vuosi sitten ilmestyneestä Fröökynän keittokirjasta innostuneina seuralaiset keksivät, että joulutapahtuman kahviossa myydään vain paikalliskeittokirjan resepteillä tehtyjä herkkuja, muun muassa perinteistä Ailin limppua.

Tapahtumassa on jaossa Ylöjärven Uutisten tuoreita numeroja.

Comments are closed.