Piispantarkastus on ensi marraskuussa

Nyt kuullaan myös yrittäjiä

Ensi vuoden marraskuussa visitaatioviikonloppuun huipentuva piispantarkastus alkoi viime sunnuntaina järjestetyllä alkutilaisuudella, johon kuului messu ja keskusteluhetki.
Piispan tarkastus 1

Sunnuntaisessa tilaisuudessa Ylöjärven seurakunnan työntekijät, luottamushenkilöt ja seurakuntalaiset miettivät, millainen olisi unelmien seurakunta. (Kuva: Sakari Vanhanen)

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo seurueineen on aloittanut Ylöjärven evankelisluterilaisen seurakunnan piispantarkastuksen toimittamisen.
Piispantarkastus huipentuu ensi marraskuun 17. ja 19. päivän välisenä aikana toteutettavaan visitaatioviikonloppuun, jolloin on muun muassa piispan messu Ylöjärven kirkossa.
Piispantarkastuksen lähtölaukaus oli viime pyhänä, jolloin piispa Matti Repo osallistui toisen advennttisunnuntain jumalanpalvelukseen kirkossa. Paikalla olivat lisäksi piispantarkastuksessa konsultteina toimivat Tero Matilainen ja Ulla Ruusukallio.
Jumalanpalveluksen jälkeen piispa Repo tapasi seurakuntakeskuksessa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisten edustajia.

Antoisa uusi käytäntö

Ylöjärven seurakunnan tiedottaja Sakari Vanhanen kiittelee vuolaasti uutta piispantarkastuskäytäntöä.
– Vielä viime kerralla, kun piispantarkastus toimitettiin Ylöjärvellä, käytössä oli vanha ohjelma. Silloin tarkastus kohdistui menneiden tapahtumien käsittelemiseen, hän kertoo.
– Uusi systeemi luotaa tulevaisuuteen, tiedottaja iloitsee.
– Saimme esimakua jo sunnuntaina, kun tilaisuuteen osallistuneet henkilöt pohtivat sitä, minkälainen on unelmien seurakunta, Vanhanen tarkentaa.
Uutta on myös se, että seurakunnan työntekijät, luottamushenkilöt ja vapaaehtoiset vierailevat yrityksissä ja yhteisöissä ensi kevään aikana.
– Silloin kuuntelemme yrittäjien ja työntekijöiden toiveita.

Piispan tarkastus 2

Kirkkoherra Kimmo Reinikainen (oik.), piispa Matti Repo sekä konsultteina toimivat Tero Matilainen ja Ulla Ruusukallio osallistuivat toisena adventtisunnuntaina messuun Ylöjärven kirkossa. (Kuva: Sakari Vanhanen)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?