Siiri Kontteli: Ainakin itse olen saanut partiosta todella paljon hyviä ystäviä

Aina partiolainen

Perinteistä nuorten itsenäisyyspäivän gaalaa vietettiin Koulutuskeskus Valossa viime perjantai-iltana. Nuorisotyön palkinnon sai Siiri Kontteli. Aktiivisen kurulaisnuoren ykkösharrastus on partio.
Siiri Kontteli, nuoriso, nuorisotyö, Ylöjärven nuorisotyö, Nuorten itsenäisyypäivän gaala

Kurulainen tehopakkaus ja abiturientti Siiri Kontteli suunnittelee jatkavansa opiskeluitaan Tampereella. – Yhtäältä olisi mukava nähdä maailmaa, mutta toisaalta haluaisin opiskella Tampereella ja asua Ylöjärvellä. Tämä seutu on vaan niin hieno.

Ylöjärven kaupungin nuorisotoimen itsenäisyyspäivän gaala järjestettiin jo yhdeksättä kertaa. Nyt juhlapaikkana toimi ensimmäistä kertaa Koulutuskeskus Valo. Nuorisotyön palkinto luovutettiin kurulaiselle Siiri Konttelille.

Vapaa-aikalautakunta kuvailee päätöksessään Ylöjärven lukion abiturienttia Siiri Konttelia muun muassa luotettavaksi, tunnolliseksi, innokkaaksi ja valoisaksi persoonaksi.

Merkityksellistä valinnassa oli muun muassa se, että Kontteli on ollut aktiivinen osallistuja niin oppilaskunnan hallituksessa, oman kylän nuorisotilassa, Ylöjärven nuorisovaltuustossa kuin vapaa-ajan harrastuksissaan.

Harrastuksista partio on hänelle erityisen rakas.

– Muutin perheeni mukana Kuruun 2000-luvun puolivälissä. Löysin partion harrastuspiiriini, kun olin alakoulun kakkosluokkalainen. Kurun Kontiot on erittäin aktiivinen partioporukka. Kun kuulin tästä, aloitin partion harrastamisen. Olen sillä tiellä edelleen, palkittu kertoi.

Kurulainen on edelleen Kontioiden toiminnassa mukana, vaikka hän ei pysty osallistumaan siihen yhtä aktiivisesti kuin aiemmin.

– Lukio ja abivuosi ottavat oman viipaleensa ajankäytöstäni. Käyn partiossa silloin tällöin esimerkiksi auttelemassa äitiäni, joka vetää yhtä partioryhmää.

Valinta vuoden nuorisotyön palkinnon saajaksi yllätti täydellisesti Kurun Kontioiden kasvatin.

– Kuulin pari viikkoa ennen valintaani, että olin ehdolla palkinnon saajaksi. Sain valintakokouksen jälkeen tiedon, että minut oli valittu. En osannut lainkaan odottaa sitä.

– On hienoa saada tunnustus työstään, Siiri Kontteli kiitteli.

Ylioppilaskirjoitukset pitävät kurulaisen kiireisenä ensi kevään ajan. Myös lukion jälkeiset jatko-opinnot välkkyvät jo mielessä.

– Olen kiinnostunut luokanopettajan, puheterapian ja kemian opinnoista. Mahdollisia vaihtoehtoja on tällä hetkellä vielä paljon.

Nyt vaikuttaa siltä, että ahkera partiolainen ei ole muuttamassa pois Tampereen seudulta valkolakin päähän painamisensa jälkeen.

– Yhtäältä olisi mukava nähdä maailmaa, mutta toisaalta haluaisin opiskella Tampereella ja asua Ylöjärvellä. Tämä seutu on vain niin hieno, Siiri Kontteli valotti tulevaisuuden suunnitelmiaan.
Pitkään partiota harrastanut kurulainen suosittelee mieluusti lapsille ja nuorille hyvään harrastukseen liittymistä.

– Partiossa oppii todella paljon taitoja, joita voi hyödyntää omassa arjessaan. Leireily ja telttailu ovat jo omia taiteenlajiaan sinänsä. Varsinkin lapset ovat niistä verrattoman kiinnostuneita.

– Ehkä kaikkein tärkeintä on se, että partiossa on kavereita. Ainakin itse olen saanut partiosta todella paljon hyviä ystäviä.

Uusi logo julkistettiin

Siiri Kontteli, nuoriso, nuorisotyö, Ylöjärven nuorisotyö, Nuorten itsenäisyypäivän gaala

Ylöjärven kaupungin nuorisotyön uusi logo näki päivänvalon itsenäisyyspäivän gaalassa.

Itsenäisyyspäivän gaalassa esiteltiin Ylöjärven kaupungin nuorisopalveluiden uusi tunnus ja mobiilisovellus. Tuore logo viestii Ylöjärven kaupungin nuorisopalveluiden arvomaailmaa.

– Logo on sanomaltaan moniulotteinen. Siinä ilmentyy osa arvoistamme eli muun muassa yhteisöllisyys, turvallisuus ja tasapuolisuus, nuorisotyön koordinaattori Riikka Majuri kuvaili.

Logon on suunnitellut Tredun opiskelija Joonas Harjuniemi.

Mobiilisovelluksen ovat kehittäneet Monialaosuuskunta Kuusi ja Janne Taiponen.

Gaalassa palkittiin myös ylöjärveläisen nuorisoteatteri Jakkaran jäseniä. Teatteriryhmä menestyi Teatris-tapahtumassa Vaasassa viime keväänä.

Ylöjärveläisryhmälle annettiin kunniamaininta näytelmästään Oma vika, pikkusika?

Nuorisopalveluiden järjestämään itsenäisyyspäivän gaalaan osallistui noin 70 kutsuvierasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?