Kuka päättää kaupunkimme taloudesta?

Ylöjärven ensi vuoden talousarvio on jo valmiiksi taputeltu.
Meille on ilmaantunut päätöksentekomekanismiin huolestuttava piirre.
Viimeviikkoisessa Ylöjärven Uutisissa kaupungin kaksi johtavaa viranhaltijaa ilmoitti ensi vuoden talousarvion tärkeimmät tunnusluvut.
Erikoisin tilanne on kehkeytynyt sivistyosaston kohdalla. Suora lainaus lehdestä: ”Olemme jumpanneet sivistysosaston budjettia tuntuvasti alaspäin. Ratkaisu löytyi muun muassa tuntikehyksestä ja ryhmäkoosta.”
Sivistyslautakunnan päätösehdotuksessa kaupunginjohtaja edellytti, että lautakunta tekee 600000 euron säästöt henkilöstömenoihin. Lautakunta päätti kokouksessaan 18. lokakuuta lähes yksimielisesti äänin 7–1, että koulutuksesta ei leikata vaan vaje on katettava muulla tavalla.
Tässä tapauksessa torpattiin nykyinen hallintojärjestelmä. Kaupungin johto otti päätäntävallan itselleen. Siihen on lautakunnan, hallituksen ja valtuuston taivuttava.
Tälläinen suuntaus vaarantaa koko järjestelmämme luotettavuuden. Näin jatkuessa nämä kolme päättävää porrasta ovat kumileimasimen asemassa. Valtaa ollaan antamassa viranhaltijoille, joille se ei kuulu. Samankaltaisia kaikuja on kantautunut myös muualta.
Ovatko viranhaltijat ottamassa päätäntävallan itselleen?

ESKO MORIKKA
Kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset

Comments are closed.