Kirkkoherra: ”Kellojen soitto on merkki välittämisestä”

Ylöjärven evankelisluterilainen seurakunta on ottanut vastaan helsinkiläisen Kallion seurakunnan haasteen soittaa kirkon kelloja  saattokellojen tahdissa päivittäin kello 17 YK:n päivään saakka. Ylöjärvellä kellot soivat ensimmäisen kerran eilen torstaina iltapäivällä.
ylöjärven kirkko

Ylöjärven kirkon kellot soivat aleppolaisten hyväksi.

Ylöjärven kirkon läheisyydessä liikkuneet henkilöt pohtivat eilen torstaina iltapäivällä, miksi pyhäkön kellot soivat erikoiseen aikaan.

Kirkkoherra Kimmo Reinikainen sanoo, että Ylöjärven seurakunta halusi ensimmäisten seurakuntien joukossa yhtyä pääkaupunkilaisen Kallion seurakunnan kutsuun soittaa saattokelloja Aleppon tilanteen johdosta.

– Me täällä kaukana Pohjolassa ja turvassa liitymme joka päivä aina YK:n päivään saakka viideksi minuutiksi syyrialaisten kärsimyksiin, johon muuten olemme kykenemättömiä vaikuttamaan. Kellojen soitto on merkki välittämisestä ja huolesta, hän perustelee.

– Lainaan Roomalaiskirjeen sanoja: ”Itkemme itkevien kanssa”, hän lisää.

Syyrian ja etenkin Aleppon tilanne herättää paljon ajatuksia Reinikaisen mielessä.

– Ihminen ja hänen halunsa valtaan ja voimaan on hulluutta. Se, mikä toteutuu Aleppossa on suuressa mittakaavassa sitä itsekkyyttä, joka asuu eri tavalla minussa itsessäni. On hyvä sanoa ääneen, että todennäköisesti kyse on sotarikoksesta. Samalla on muistettava, ettei pahuutta saa ulkoistaa, Reinikainen pohtii.

Kirkkoherra toivoo, että kirkonkellojen soitto tavoittaa ylöjärveläiset.

– Toivon kellojen kutsuvan ihmisiä rukoukseen. Rukous voi olla niin hienoja osaavia sanoja kuin hiljaisia huokauksiakin. Seurakuntamme messuissa, niiden esirukouksissa Syyrian tilanne on ollut esillä sunnuntaisin, Reinikainen kertoo.

Ylöjärven seurakunta soittaa saattokellot 24. lokakuuta saakka kello 17.

Ylöjärven Uutiset videoi torstaina 13. lokakuuta ensimmäisten saattokellojen soittamisen aleppolaisten puolesta. Saattokellot voit kuunnella videoltamme.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?