Kitara, taivas ja tähdet

Ylöjärveläinen rockyhtye Eppu Normaali järjesti viime viikonloppuna Tampereen Ratinassa kansainvälisetkin mittasuhteet täyttäneen stadionkonsertin yhdessä Tampere Filharmonian kanssa. Paikalla oli noin 30 000 kuulijaa. Konsertti oli Eppujen 40-vuotisen uran juhlakonsertti pitäen sisällään kaikki huippuhitit. Eput ovat tuoneet koko uransa ajan Ylöjärveä esiin. Tuo esiintuominen ei ole jäänyt vain musiikkiin, vaan Eput ovat osoittautuneet myös hallitsevansa liike-elämää perustamalla Akun tehtaan.
Tämän lehden päätoimittaja kehotti ylöjärveläispäättäjiä huomioimaan Eppujen menestyksekkään uran pystyttämällä heille patsaan. Muistelisin, että Pantse Syrjä olisi jossain yhteydessä maininnut, että jos heille joskus patsasta pystytetään on sen oltava ainakin 100 metriä korkea. Esitänkin nyt oman ehdotukseni patsaaksi. Ylöjärven kaupunki ryhtyy tutkimaan mahdollisuutta tehdä Soppeenmäen linkkitornista Eppu-patsaan. Ehdotukseni on, että linkkitornin betonisen osan katolle kootaan teräksinen sähkökitara, joka mitoitukseltaan on sellainen, että se selkeästi näkyy joka suuntaan. Se voisi olla vaikka laakeroitu niin, että se pyörisi tornia ympäri. Meillähän on jo valmiina taivas ja tähdet, joten vain kitara puuttuu. Näin patsaan nimeksi tulisi Kitara, taivas ja tähdet. Jokainen Ylöjärvelle ajava tajuaisi varmasti, että kyse on Eppujen patsaasta.

Rauno Kesseli

Comments are closed.