Nyt on Eppujen patsaan aika

Tulevana lauantaina kirjoitetaan merkittävä uusi sivu suomalaisen rockin historiaan, kun ylöjärveläinen Eppu Normaali -yhtye soittaa 40-vuotisjuhlakonserttinsa Tampereen Ratinan stadionilla.

Kansakunta arvostaa suuresti Eppuja ja heidän musiikkiaan, mistä on konkreettisena osoituksena yhtyeen kohoaminen rockikonin maineeseen.
Fanit ja ystävät osoittavat kiitoksensa ja kunnioituksensa nimenomaan saapumalla juhlakeikalle. Ratinan stadionin keikka onkin ollut jo pitkän aikaa loppuunmyyty.
Ylöjärven kaupunki on ilmaissut monella tavalla kiitollisuutensa siitä, että Eput ovat toimineet myönteisesti paikkakunnan imagon rakentajina vuosikymmenien ajan. Suuri osa suomalaisista tietää, että Eput ovat ylöjärveläisiä.
Ylöjärveläiset ovat heitelleet monta kertaa eri yhteyksissä ilmoille ajatuksen Eppu Normaali -patsaasta. Ideaa ovat tarjoilleet niin kaupunkilaiset kuin useat kunnanisät.
Johtavat politiikot voisivatkin pikimmiten ottaa härkää sarvista ja nuijia pöytään päätöksen Eppujen monumentista, jonka voisi sijoittaa kaupungintalon ja Räikän väliselle aukiolle.
Eput ovat pystinsä ansainneet.
Konserttivieraiden odotukset ovat erittäin korkealla. Eput ovat luvanneet heittää koko uransa mittavimman stadionkonsertin juhlavuotensa kunniaksi. Kolme tuntia kestävä konsertti on vaativa rutistus, koska tunnelman pitää pysyä katossa koko keston ajan. Yleisö on taatusti fiiliksissä, koska yhtye esittää läpileikkauksen laajasta tuotannostaan.
Ohjelmassa Eppujen musiikki on pääosassa, mutta yleisö saa kokea lisäksi ainutlaatuisen lava- ja tekniikka-arsenaalin annin. Lavakattaus on Eppujen oman yhtiön Akun Tehtaan kätten työtä.
Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali tuo johtamansa Tampere Filharmonian Eppu Normaalin vieraaksi. Kahden huippuluokkaisen kokoonpanon yhteisesiintyminen jättää varmasti jälkensä kuulijoiden muistiin. Sinfoniaorkesterin ja rockyhtyeen yhteen lyöttäytyminen kaataa perinteisiä raja-aitoja ja avaa uusia yhteistyömuotoja. Klassisen musiikin ystävät oppivat kuuntelemaan rockia, ja rockin kuluttajat löytävät tiensä korkeakulttuurin pariin.
Kaiken kaikkiaan Eput ovat viikonloppuna suomalaisen kulttuurin kirkkaassa valokiilassa. Yhtyeellä on vielä paljon hyödyllistä tehtävää musiikin saralla ja laadukasta annettavaa sinivalkoiselle kuulijakunnalleen.

Comments are closed.