Ylöjärvi hyvässä kunnossa – myös kesällä

Ylöjärven kaupunki sijaitsee Pirkanmaalla Tampereen kaupunkiseudulla keskellä asumisen, yrittämisen ja työnteon monia mahdollisuuksia. Tampereen kaupunkiseutu on Suomen toiseksi merkittävin kasvukeskus pääkaupunkiseudun jälkeen. Myös Ylöjärven asukasluku on kasvanut jo pitkään, ja kasvun ennakoidaan edelleen jatkuvan.
Ylöjärvellä on yli 9 000 työpaikkaa. Elinkeinorakenne on teollisuus- ja jalostuspainotteinen, mutta myös palvelualan työpaikkoja on runsaasti. Ylöjärvellä on etenkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Ylöjärvi onkin maakunnan parhaita sekä yritysten määrässä että uusien yritysten perustamisessa. Ylöjärveä pidetään syystä hyvin yritysmyönteisenä paikkakuntana. Kaupungin elinkeinotoimen tehtäviä hoitaa Ylöjärven Yrityspalvelu Oy. Toimintaa ohjaa Ylöjärven kaupunginvaltuuston hyväksymä elinkeino-ohjelma.
Ylöjärven logistinen sijainti on erinomainen. Lisäksi Ylöjärvellä on laadukkaita yritystontteja eri puolilla kaupunkia. Tunnettuja yritysalueita ovat Elovainio, Kolmenkulma, Parma, Siltatie ja Soppeenmäki Ylöjärven eteläosassa sekä Tammikangas Kurussa, kaupungin pohjoisosassa.
Yrittäjämyönteinen ilmapiiri näkyy myös koulumaailmassa. Ylöjärven lukion erikoisuus on Y-linja, joka kannustaa muun muassa yrittäjyyteen.
Ylöjärvi on maantieteellisesti laaja kunta ja sen alueella on kymmeniä profiililtaan erilaisia kyliä ja asuinalueita. Ylöjärvi tarjoaakin monipuoliset mahdollisuudet laadukkaaseen ja viihtyisään asumiseen. Ylöjärveltä löytyy moneen makuun niin omakoti- kuin rivi- ja kerrostaloasumista. Ylöjärvellä on runsaasti myös vuokra-asuntoja. Ylöjärveläisiä onkin jo noin 33 000. Ylöjärvi tarjoaa myös erinomaiset liikkumisen ja harrastamisen mahdollisuudet. Kaupunkilaisten käytössä ovat myös muun muassa uimahalli, palloiluhalli, kuntosali ja jäähalli.
Ylöjärven kaupalliset palvelut ovat moninaiset. Esimerkiksi Elovainion alueella sijaitseva Kauppakeskus Elo on Pirkanmaan kolmanneksi suurin kauppakeskus. Elosta saa niin päivittäistavarat kuin erikoisliikkeiden tuotteet ja palvelutkin.
Ylöjärveläiset yhdistykset, yritykset ja kaupunki järjestävät lukuisia tapahtumia ympäri vuoden. Kesällä tarjontaa on erityisen paljon. Ylöjärvellä on myös hyvä matkailla. Ylöjärven matkailukohteissa yhdistyvät rento kesänvietto ja kiinnostavat kesätapahtumat. Erilaisten tapahtumien, esitysten ja näyttelyiden määrä on suuri ja kesän tarjonnasta jokainen löytää itselleen kiinnostavia kohteita.
Kaupunki pitää myös huolta taloudestaan. Vuoden 2015 tilinpäätös oli vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta kohtuullinen ja velkaantumisen kasvu saatiin taitettua, kun asukaskohtainen velka laski. Vuodelle 2016 kaupunginvaltuusto hyväksyi nollatulosta osoittavan talousarvion. Vuonna 2016 jatketaankin töitä kaupungin vastuullisen taloudenpidon äärellä ja varmistetaan näin tulevaisuudessakin kaupungin kehittäminen ja laadukkaat ja yhdenvertaiset palvelut.
Valtuuston hyväksymä visio Ylöjärven kaupungille on Ylöjärvi – Hyvässä kunnossa. Vision mukainen hyvä kunto ei ole vain kaupunkiorganisaation hyvää kuntoa, vaan ennen kaikkea ylöjärveläisten hyvää kuntoa. Hyvä kunto taas pitää sisällään paitsi fyysisen hyvän kunnon niin myös sosiaalisen ja henkisen hyvän kunnon. Tätä kokonaisvaltaista hyvää kuntoa Ylöjärven kaupunki tukee varmistamalla asukkaiden hyvän ja toimivan arjen, huolehtimalla alueen elinvoimaisuudesta sekä tuottamalla toimivan kuntaorganisaation kautta hyvinvointipalveluja kaupunkilaisille.
Toivotan kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa kesää. Viihtykää Ylöjärven kesässä!

Jarkko Sorvanto
Kaupunginjohtaja

Comments are closed.