Emminkammarin asunnoista on myyty 60 prosenttia

Asuntojen menekki ratkaisee aloitushetken

Soppeenmäen keskustakorttelin eli Soppeensydämen jatkorakentaminen on toistaiseksi jäissä. Rakennusyhtiö Lemminkäinen odottaa, että Emminkammarista on myyty riittävä määrä asuntoja ennen kuin alueen seuraavia taloja ryhdytään pystyttämään.
Emminkammarin pohjoispääty näyttää vielä keskeneräiseltä, koska Soppeensydämen muiden talojen rakentaminen ei ole vielä alkanut.

Emminkammarin pohjoispääty näyttää vielä keskeneräiseltä, koska Soppeensydämen muiden talojen rakentaminen ei ole vielä alkanut.

Ylöjärven kaupunki jatkoi joulukuussa rakentamissopimusta Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa vuoden 2018 loppuun saakka. Sopimusta jatkettiin kahdella vuodella, koska yleisen taloustilanteen vuoksi asuntokauppa ei ole käynyt Emminkammarissa odotetulla tavalla.
Emminkammarissa on 58 asuntoa, joista on Lemminkäisen asuntomyyntipäällikkö Maarit Kelloniemen mukaan myyty 60 prosenttia.
Lemminkäinen on järjestänyt tiheään asuntonäyttöjä Emminkammarissa. Ne eivät kuitenkaan ole vetäneet kovin paljon väkeä.
– Sunnuntainäytössä on aina melko lyhyt aika, joten siinä on mahdollisuus usein vain ensi silmäykseen. Kovasti asunnoista kiinnostuneet ihmiset haluavat yksityisnäytön. Siinä saa rauhassa tarkastella asuntoa, Kelloniemi kertoo.
Kelloniemi myöntää, etteivät Emminkammarin asunnot ole markkinoiden halvimmasta päästä.
– Pitää muistaa, että Emminkammarissa on rakenteellinen sisäpysäköinti, jollaista ei ole muualla Ylöjärvellä. Emminkammarin valtteja ovat lisäksi loistava sijainti ja hyvät asunnot. Kyseessä on kaikin puolin hyvä talo.
Kelloniemi sanoo toivovansa, että Soppeensydämen loputkin asunnot saataisiin ennakkomarkkinointiin nopeasti.

Isot asunnot kiinnostavat

Lemminkäinen markkinoi Soppeensydäntä näyttävästi Emminkammarin seinässä.

Lemminkäinen markkinoi Soppeensydäntä näyttävästi Emminkammarin seinässä.

Seuraavaksi Soppeensydämeen pitäisi nousta 13-kerroksinen Artturintorni, johon tulee näillä näkymin viitisenkymmentä asuntoa. Artturintornin jälkeen rakennetaan vielä Vileninkulma ja Ullanraitti.
– Haemme rakennusluvan heti, kun myyntipuolella näyttää siltä, että rakentamisen jatkaminen on järkevää, projektipäällikkö Janne Kivimäki Lemminkäiseltä sanoo.
Hän ja Maarit Kelloniemi kertovat, että yllättäen kysyntää olisi ollut isommille asunnoille kuin Emminkammarissa on tarjolla.
– Arkkitehdin kanssa jo luonnostelimme hieman erinäköistä huoneistojakautumaa seuraavaan taloon. Tarjolle tullee hyvän kokoisia kolmioita ja neliöitä sekä Emminkammarin asuntoihin verrattuna pienempiä kaksioita ja yksiöitä, Kivimäki selvittää.
Hänen mukaansa Lemminkäinen rakentaisi mielellään Artturintornin ja Vileninkulman yhtä aikaa, koska nämä rakennukset liittyvät isosti toisiinsa.
– Jos hyvin menee, niin voisimme aloittaa rakennustyöt jo tämän vuoden puolella. Joka tapauksessa Soppeensydämen kaikkien talojen on määrä olla valmiita viimeistään vuoden 2018 lopussa, Kivimäki sanoo ja jatkaa:
– Meillä on valmiudet käynnistää rakentaminen heti, kun kauppa Emminkammarissa on käynyt riittävän hyvin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?