Jouluruoka kuuluu jokaiseen joulupöytään

Yli 50 vuotta Ylöjärvellä toiminut lihanjalostamo Veljekset Mattila Oy on tottunut hyväntekijä. Esimerkiksi viime jouluna yritys osallistui Tampereen kaupunkilähetyksen joulukeräykseen lahjoittamalla joulukinkkuja. Nyt Veljekset Mattila haluaa auttaa nimenomaan vähävaraisia ylöjärveläisperheitä.
Veljekset Mattilan myymälänhoitaja Suvi Muurikainen on valmis pakkaamaan jouluruokia niitä tarvitseville.
Veljekset Mattilan myymälänhoitaja Suvi Muurikainen on valmis pakkaamaan jouluruokia niitä tarvitseville.

– Viime vuonna näimme, miten antamamme apu oikeasti voi muuttaa jonkun ihmisen joulun. Nyt haluamme jälleen olla avuksi niille, joilla siihen on todella tarvetta, Veljekset Mattila Oy:n hallituksen puheenjohtaja Essi Sivula sanoo.
Veljekset Mattila lahjoittaa siis kymmenelle ylöjärveläiselle perheelle joulupöytään kinkun, joululaatikot, rosollin sekä tukun yrityksen muita lihaisia herkkuja.
Veljekset Mattilassa halutaan nyt tietää, kuka Ylöjärvellä on tällaisen jouluruoka-avun tarpeessa.
– Minulle voi lähettää sähköpostiin kertomuksen apua tarvitsevasta. Ei tarvitse tietenkään kertoa koko elämäntarinaa, vaan se, minkälainen elämäntilanne avuntarvitsijalla tällä hetkellä on. Jos siis lähelläsi on ihminen, joka tarvitsee kipeästi apua joulun järjestämiseen, kerro siitä meille. Kaikki tarinat luetaan ja otetaan huomioon, Sivula neuvoo.
Tarina pitää lähettää perjantaihin 11. joulukuuta mennessä. Sähköpostissa pitää tietysti kertoa myös yhteystiedot, jotta Veljekset Mattilasta voidaan olla yhteydessä sähköpostin lähettäjään.
– Me viemme henkilökohtaisesti ruokapaketit ihmisille viikolla 52, Sivula lupaa.

Kaikki voisivat auttaa

Veljekset Mattila haluaa lisäksi haastaa kaikki ylöjärveläisyritykset auttamaan jollakin tavalla  huonossa asemassa olevia.
– Tiedän, että yrityksissäkin eletään vaikeaa aikaa, joten jokainen yritys voi auttaa joulun aikana omalla tavallaan ja omalla panoksellaan. Pienikin asia voi pelastaa jonkun ihmisen joulun, Sivula muistuttaa.
Hän muistuttaa lisäksi, että maailmassa tapahtuu juuri nyt paljon hirveyksiä, minkä vuoksi apua tarvitsevia on runsaasti.
– Jos jokainen meistä auttaisi jotakuta lähellä olevaa ihmistä, saisimme paljon hyvää kiertämään ilman suuria rahamääriä, Sivula toteaa.
Tarinan jouluruokaa tarvitsevasta voi lähettää sähköpostiosoitteeseen essi.sivula@veljeksetmattila.fi.
Nuorkauppakamarikin kerää
Myös Pirkanmaan nuorkauppakamari järjestää keräyksen vähävaraisten perheiden lasten hyväksi.
Kyseessä on Joulupuu-keräys, joka Ylöjärvellä järjestetään K-supermarket Linkissä. Keräyksessä kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden 0–17-vuotiaille lapsille.
Lahjat toimittaa eteenpäin Ylöjärven sosiaalitoimi.
Myös yritykset voivat ottaa osaa nuorkauppakamarin keräykseen. Yritys voi perustaa keräyspisteen omiin tiloihinsa tai toimittaa ostamansa paketit keräyksen järjestäjälle. Keräykseen voi osallistua myös suoralla rahalahjoituksella. Lahjoitus käytetään lyhentämättömänä lahjojen hankintaan.
Lahjoituksen voi tehdä tilille FI 144 503 001 027 8392.

Comments are closed.