Hakalalle EM-kisojen viides sija

Ylöjärveläinen Jeremy Hakala päätti kautensa melonnan alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa komeasti viidenteen sijaan.
Jeremy Hakala (vas.) ja Miika Nykänen meloivat erinomaisesti Romaniassa. (Kuva: Marja Hakala)

Jeremy Hakala (vas.) ja Miika Nykänen meloivat erinomaisesti Romaniassa. (Kuva: Marja Hakala)

Hakala meloi Romanian Bascow’ssa käydyissä kilpailuissa yhdessä parinsa Miika Nykäsen kanssa. Suomalaiskaksikko yltyi kajakkikaksikoiden 1 000 metrillä kauden parhaaseen suoritukseensa. Kultamitali jäi vain kahden sekunnin päähän.
Vielä puolitoista viikkoa sitten suomalaiskaksikko joutui keskeyttämään Rion esiolympialaiset Hakalan selkäongelmien vuoksi.
Ylöjärveläismelojan selkävaivat estivät myös valmistautumisen EM-kilpailuihin lähes kokonaan. Hakala haki apua niin naprapaatilta kuin fysioterapeutiltakin. Hän lähtikin kisoihin suoraan fysioterapeutin pöydältä.
Hakalan selkä onneksi kesti kilpailemisen, ja suomalaiskaksikko meloi itsensä alkueristä suoraan A-finaaliin.
Finaalissa Hakala ja Nykänen lähtivät rohkeasti liikkeelle. Suomalaiset olivat vielä 250 metriä ennen maalia kolmantena, mutta viimeisten vetojen aikana pari kanoottia pääsi livahtamaan suomalaiskaksikon ohi.
Kullan vei nuorten MM-hopeamitalisti Tšekki. Myös muut Suomen kaksikon edelle ehtineet maat olivat nuorten MM- kilpailujen kärkimaita.
Suomi pomppasi kuitenkin Hakalan ja Nykäsen melonnalla eliittimaiden joukkoon. Vastaavaan ei kovin moni suomalainen ole pystynyt erittäin kovalla 1 000 metrin olympiamatkalla. Hakalalla on vielä kolme vuotta aikaa tavoitella mitaleja nuorten EM-kisoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?