Neliapilapuolue aloittaa välittömästi ehdokkaiden etsimisen Ylöjärven eri puolilta

Keskusta tähtää kaupunginvaltuuston suurimmaksi ryhmäksi

Ylöjärveläiset keskustalaiset aikovat olla voittajia seuraavissa kunnallisvaaleissa.
Kunnallisjärjestöä luotsaava Pirkko Vuolle ja valtuustoryhmää johtava Pekka Hietaniemi laittavat vuosikymmenien kenttätyökokemuksensa likoon. Heidän mukaansa ruohonjuuritason puurtajat ovat avainasemassa niin ehdokkaiden värväämisessä kuin vaalityön onnistumisessakin.
– Keskusta saa suurimman valtuustoryhmän seuraavaan valtuustoon, parivaljakko puhkuu henkeä.
Keskustan voimahenkilöt Pirkko Vuolle ja Pekka Hietaniemi siirtävät jo katseensa vuoden 2017 kunnallisvaaleihin. Heidän mielestään keskustan on tehtävä aktiivisesti työtä, jotta puolue saa vajaan kahden vuoden päästä vetovastuun Ylöjärven kaupungin asioiden hoitamisessa.

Keskustan voimahenkilöt Pirkko Vuolle ja Pekka Hietaniemi siirtävät jo katseensa vuoden 2017 kunnallisvaaleihin. Heidän mielestään keskustan on tehtävä aktiivisesti työtä, jotta puolue saa vajaan kahden vuoden päästä vetovastuun Ylöjärven kaupungin asioiden hoitamisessa.

Keskustan Ylöjärven Kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle on konkari vaalivankkureiden juhtana.
– Keskustaväen on käärittävä nyt hihat uudelleen ja tartuttava toimeen. Sen, mitä puheenjohtaja Juha Sipilä esikuntineen tekee valtakunnan politiikassa, on meidän paikallisaktiivien toteutettava ruohonjuuritasolla. Jos joku väittää, ettei juuri valitun eduskunnan ja lähitulevaisuudessa koottavan hallituksen ratkaisuilla ole vaikutusta paikallispolitiikkaan, hän on pahasti ulkona yhteisten asioiden hoitamisesta sekä vastuun kantamisesta, Vuolle ärähtää.
Kahdeksanjäsenistä keskustan valtuustoryhmää vetävä Pekka Hietaniemi komppaa Vuolletta.
– Uuden eduskunnan ja hallituksen on tehtävä nimenomaan isoja päätöksiä, jotka koskettavat suoraan kuntakenttää. Soteratkaisu on saatava maaliin. Terveyspuolen asiat ovat jo varmasti hanskassa, mutta sosiaalipuolen järjestelyt ovat täysin vailla hahmoansa. Aikeet sosiaalipuolen remontista kuulemme varmasti jo lähitulevaisuudessa. Hallituksen ja eduskunnan on aloitettava myös kuntien tehtävien karsinta, Hietaniemi tarkentaa.
Keskustakaksikko uskoo kansalaisten kiinnostuvan kunnallisesta päätöksenteosta aikaisempaa voimakkaammin, kun lähitulevaisuuden haasteet ovat selvillä.
– Meidän kunnallisjärjestömme aloittaa välittömästi vaalityön, sillä eduskunnan voimasuhteiden on syytä konkretisoitua kuntakentälläkin, Vuolle ja Hietaniemi perustelevat.
Keskustaveturit pitävät täysin realistisena tavoitetta, jonka mukaan puolue saa seuraavaan Ylöjärven valtuustoon suurimman ryhmän.
– Eri puolueiden kellokkaat naureskelivat ivallisesti edelliskunnallisvaalien alla Sami Savion päämäärälle, kun mies ilmoitti kasvattavansa perussuomalaisten valtuustoryhmän paikkamäärän yhdestä kymmeneen. Perussuomalaiset ottivat yhdeksän paikkaa, Vuolle ja Hietaniemi muistuttavat.

Vähättelyt omaan arvoonsa

Vuosikymmenet kunnallispolitiikan kärkijoukoissa seisoneet Pirkko Vuolle ja Pekka Hietaniemi ovat varautuneet jo siihen, että kilpailijoiden leirit aloittavat loan heiton keskustalaisten ylle.
– Keskusta pettää -naljailut eivät meitä satuta, eivätkä ne hidasta eteenpäinmenoammekaan, he vakuuttavat.
Pirkko Vuolle oli erittäin paljon mukana juuri pidettyjen eduskuntavaalien vaalityössä. Hänen mukaansa edes keskustan Tampereen vaaliteltoilla ihmiset eivät käyneet heittelemässä rumuuksia.
– Me keskustalaiset luotamme siihen, että puolueemme puheenjohtaja Juha Sipilä tuo aidosti uutta kulttuuria politiikan tekoon. Sipilällä on jo vahvoja näyttöjä siitä, ettei hän aio olla vanhojen aikojen tapojen jatkaja. Sipilällä on kirkkaana tavoite niin modernista hallitusohjelmasta kuin kaikki poliittiset voimat kokoavasta yhteiskuntasopimuksesta. Molempia on ehditty jo ruoskia, mutta mies painaa eteenpäin laajalla kansan tuella. Nyt puhaltavat uudet tuulet, Vuolle korostaa.
Pekka Hietaniemi on vakuuttunut muutoksesta, joka toteutuu lähivuosina myös kuntakentällä.
– Puolueiden on ryhdyttävä puhaltamaan aidosti yhteen hiileen. Haasteet ovat yhteiset. Meillä Ylöjärvelläkin kasataan jo valtuustosopimusta. Sen tekeminen kertoo siitä, ettei meillä ole varaa ajan hukkaamiseen ja rahan tuhlaamiseen, Hietaniemi päättelee.

Anna arvo toisellekin

Lukuisissa paikallis-, eduskunta-, presidentin- ja Euroopan unionin vaaleissa mukana olleet Vuolle ja Hietaniemi tietävät, että vaalituloksia setvitään vuositolkulla.
– Juuri käydyissä eduskuntavaaleissa keskusta oli valtakunnallinen voittaja. Puolueemme olisi pitänyt saavuttaa toteutunutta parempi tulos Pirkanmaan vaalipiirissä. Todellisuudessa saimme takaisin paikan, jonka menetimme neljä vuotta sitten pidetyissä eduskuntavaaleissa, Vuolle sanoo.
Vuolteen mukaan keskustalla on nyt otollinen aika näyttää kykynsä myös pirkanmaalaisena asioiden hoitajana.
Pirkko Vuolle ja Pekka Hietaniemi muistavat tarkasti puheet neljän vuoden takaisien eduskuntavaalien jälkimainingeista, joissa useat asiantuntijat ja monen kilpailijapuolueen kellokkaat vakuuttivat keskustan näivettyvän ja kuolevan Suomen poliittiselta kartalta.
– Nekin ilkeät puheet ovat osoittautuneet katteettomiksi, he huomauttavat.
Vuolle ja Hietaniemi ovat uskoneet niin huonoina kuin hyvinäkin aikoina oman puolueensa sanomaan.

Kansalaiset valmiita muutoksiin

Kokoomuksen Jyrki Kataisen ja Aleksander Stubbin luotsaamat hallitukset puhuivat valtion talouden hyisestä tilasta.
Pirkko Vuolle ja Pekka Hietaniemi ihmettelevät sitä, ettei yksikään media avannut kattavasti valtakunnan talouden arkea eduskuntavaalien vanavedessä.
– Jos esimerkiksi Yle olisi järjestänyt vaali-illan, jossa toimittajat olisivat kattavasti ja kansantajuisesti esitelleet koko valtion talouden tilan, olisivat puolueiden puheenjohtajat joutuneet käsittelemään ykkösongelmaa ratkaisuhakuisesti, he uskovat.
Vuolle ja Hietaniemi tuntevat kansan syvät rivit, ja he ovat vakuuttuneita, ettei suuri yleisö tyrmää välttämättömiä uudistuksia.
– Yksikään suomalainen ei halua Kreikan tielle eikä eteläeurooppalaisten muiden maiden epävakaaseen maailmaan, he luottavat.
Pekka Hietaniemi muistuttaa Suomenkin kantaneen kiitettävästi kortensa kekoon eurooppalaisten ongelmamaiden auttamiseksi.
– Kansallemme olisi kerrottava, mihin eurot todellisuudessa ovat päätyneet, hän vaatii.
Vuolle ja Hietaniemi ovat tyytyväisiä siihen, että kaikki puolueet ovat vannoneet sekä työn että yrittämisen tärkeyden nimeen.
– Kaiken työn on nautittava arvostusta. Pestejä ei pidä luokitella huonoihin ja hyviin hommiin, he toteavat.
– Jo olemassa olevat yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet on saatava vakuutettua siitä, ettei yhteiskunta rankaise heidän toimeliaisuuttaan, kaksikko linjaa.
– Koko suomalainen yhteiskunta huutaa nyt pitkäjänteisyyttä. Eri toimialoilla työskentelevien on saatava työrauha, Vuolle ja Hietaniemi vaativat.

Ylöjärvellä on paljon tekemistä

Keskustavetoinen hallitus ei turvaa kuntien pakkoliitoksiin.
Pirkko Vuolle ja Pekka Hietaniemi odottavat Juha Sipilän hallitukselta ratkaisuja, joilla kuntiin saadaan palautettua työrauha.
– Olemme nähneet eri vuosikymmenillä, miten kunnat löytävät ratkaisut vaikeidenkin asioiden järjestelemiseen. Valtiovallan on vähennettävä kuntien tehtäviä, ja sen on suotava joustavuutta palveluiden toteuttamiseen, kaksikko odottaa.
Vuolteen ja Hietaniemen mukaan kunnallinen päätöksenteko on kriisissä.
–  Kun aito vaikutus- ja päätösvalta saadaan palautettua demokraattisesti valittaville kunnallishallinnon elimille, äänestäjät aktivoituvat ja luottamustehtäviä harteilleen ottavat kantavat vastuunsa ratkaisuistaan. Suomalainen virkamiesvalmistelu on tasokasta. Tulevaisuudessa toivoisikin, että päätöksen hetkellä olisi todellisia vaihtoehtoja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?