Lylynperä neljänneksi

Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä hiihti uransa toistaiseksi parhaan Suomen cupin osakilpailusijoituksen, sprintin nelostilan Pyhäjärvellä.
Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä on päässyt loppukauden aikana hyvään kevätkuntoon.
Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä on päässyt loppukauden aikana hyvään kevätkuntoon.

Karsinnassa seitsemänneksi kovinta vauhtia pitäneen Lylynperän edelle mahtui vain maajoukkuenaisia: Mona-Liisa Malvalehto, Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen. Finaalissa taakse jäivät Leena Nurmi ja MM-edustaja Laura Mononen.
Kyllönen ja Malvalehto osuivat Lylynperän kanssa samaan välierään ja vetivät hänet aikansa perusteella finaaliin, kun eroa Lylynperästä kärkeen tuli vain 0,87 sekuntia.
Ei eroa jäänyt finaalissakaan kovin paljoa, sillä Lylynperä hävisi kolmossijan tasan sekunnilla. Lylynperän voittamiin hiihtäjiin lukeutui myös Krista Pärmäkoski, joka hiihti toisessa välierässä 6,11 sekuntia hitaammin kuin ylöjärveläinen ja putosi finaalista.
Ennen viimeistä osakilpailua, Rukan 30 kilometrin SM-mittelöä ensi viikonloppuna, Katri on cupin kokonaistilanteessa seitsemäntenä.
Lempäälän Kisan ylöjärveläisvahvistus, 18-vuotias Sanni Alatalo sujutteli karsinnassa 39:nneksi eli hän ei päässyt erävaiheeseen.
Sunnuntain 3 x 5 kilometrin perinteisen tyylin viestissä Alatalo hiihti erinomaisen kakkososuuden ja takasi ankkuri Aino-Kaisa Saariselle niin hyvät asemat, että LeKi taipui vain Hämeenlinnan Hiihtoseuralle 14,5 sekunnin erolla.
LeKi on viesticupissa ennen Rukan SM-viestiä ja -parisprinttiä neljäntenä.
Jämin Jänteen ylöjärveläisen Antti Ojansivun karsintahiihto miesten sprintissä kesti aivan liian kauan: sija 54 tiesi erien ulkopuolelle jäämistä.
Ojansivu on cupin yhteispisteissä ennen Rukan viisikymppistä sijalla 23.
Pirkanmaan maisemissa hiihtokausi vetelee viimeisiään, sillä viime viikonloppuna lumenpuutteen vuoksi peruttiin niin Jämijärven, Ikaalisten kuin Lempäälänkin kilpailut.

Comments are closed.