Alatalo toipui SM-mitalikuntoon

Ylöjärveläinen hiihtäjä Sanni Alatalo toipui keskitalven sairasteluistaan SM-hopeavauhtiin.
Sanni Alatalo hiihti SM-mitalistiksi tänäkin talvena, kun Kokkolan perinteiseltä vitoselta tuli hopeaa.
Sanni Alatalo hiihti SM-mitalistiksi tänäkin talvena, kun Kokkolan perinteiseltä vitoselta tuli hopeaa.

Lempäälän Kisaa edustava Alatalo sujutteli 18-vuotiaiden perinteisen vitosen kakkossijalle Kokkolassa. Hän hävisi Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoskelle 19,6 sekuntia. Alatalo oli tyytyväinen hiihtoonsa, kuten myös lauantaina tulleeseen vapaan tavan vitosen kuudenteen sijaan.
– Sukset toimivat erinomaisesti perinteiselläkin, ja vapaa kulki paremmin kuin koko talvena tähän saakka, hän iloitsi.
Kokkolassa hiihdettiin vesikelillä ja useiden lämpöasteiden säässä, mutta ladut pysyivät siihen nähden hyvässä kunnossa. Perinteisen matka kuitenkin lyhennettiin alkuperäisestä kympistä puoleen.
– Minulle kymppi olisi sopinut paremmin, koska kestävyyttä riittää. Nyt jäin Annista ensimmäisellä kierroksella selvästi enemmän kuin toisella, Alatalo kertasi.
Hän sairastui tammikuussa Euroopan nuorten olympiafestivaalin alussa flunssaan, eikä voinut hiihtää kuin yhden matkan. Myös kotimaassa hän joutui jättämään kilpailuja väliin.
– Useampi viikko siinä meni toipuessa, mutta sain kuntoni vielä nousemaan. Kahden viikon päästä hiihdän Pyhäjärvellä Suomen cupissa ja seuraavana viikonloppuna aikuisten SM-kilpailuissa Rukalla, Alatalo kertoi.
Hän suuntasi Kokkolasta Sotkamoon, jossa lukuvuosi urheilulukiossa on sujunut hyvin.
– Mikäpä täällä on harjoitellessa, koska lunta on vielä puoli metriä, hän kertoi puhelimitse.
Alatalon edellisen seuran Ylöjärven Urheilijoiden Tuukka Teivaala sijoittui Kokkolassa 20-vuotiaiden perinteisellä kympillä 42:seksi.
Ylöjärven Ryhdin Katrin Lylynperä hiihti Lahden maailmancupissa, jonka vapaan sprintin karsinnassa hän päätyi 52:seksi.
Sijoitus kohosi kymmenen pykälää perinteisellä kympillä. Lylynperä oli kuudenneksi paras suomalainen kukistettuaan muun muassa arvokilpailukävijä Mona-Lisa Malvalehdon.

Comments are closed.