Maijala 16. Zaragozassa

Ylöjärveläinen karting-kuljettaja Mi Maijala ajoi 16:nneksi uransa ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussa Espanjan Zaragozassa.

Maijala joutui tekemään kovan työn sijoituksensa eteen, sillä aika-ajo ei mennyt häneltä aivan nappiin. Välieriin oli lähdettävä 21. ruudusta.
Ensimmäisessä välierässä kolaroitiin, mutta Maijala pääsi jatkamaan matkaa.
Toinen erä sujui hienosti, ja tuloksena oli 12. sija. Kolmannessa erässä rytisteltiin taas niin, että Maijala joutui keskeyttämään.
Esifinaaliin Maijala starttasi 26. ruudusta. Auto kulki kuitenkin loistavasti, ja sijoitus nousi 18:nneksi.
Finaalissakaan ei isoja ajovirheitä tullut, mutta auto ei ollut niin hyvässä tikissä, että useamman kuin kahden sijan nousu olisi onnistunut.
– Jollei olla aivan radan nopeimpia, pitää yrittää tehdä jotain säätöä, ja finaaliin ne tehtiin väärään suuntaan, Min isä Mika Maijala harmitteli.
– Kokonaisuudessaan niin kilpailusta kuin reissusta muutenkin jäi kuitenkin erittäin hyvä fiilis, hän sanoi.
Zueran radalla ajettiin erittäin lämpimässä, 25–27-asteisessa säässä.
Keskiviikon harjoituksissa voimakas tuuli puhalsi pitkällä suoralla myötäisenä ja autot saavuttivat jopa 140 kilometrin tuntinopeuksia.
– Rata oli vielä hieman odotettua nopeampi, ja kilpakumppanit ajoivat selvästi aggressiivisemmin kuin Suomessa, eli Mi sai hyvää oppia tulevaisuutta varten, Mika Maijala luonnehti.
Voittajalle, Meksikon Javier Gonzalezille 6,681 sekuntia hävinnyt Maijala oli toiseksi paras suomalainen, sillä Ville Uitto tuli maaliin 11:ntenä. Daniel Louko liputettiin radalta ulos kesken kilpailun.