Ratayhtiön omistuksiin muutoksia

Selvän enemmistön Teivon ravirataa pyörittävästä Tampereen Ravirata Oy:stä omistava Tampereen kaupunki haluaa luopua isosta osasta osakkeitaan.
Paikalliset toimijat haluavat satsata Teivon ravirataan. (Arkistokuva: Jari-Pekka Korvola)
Paikalliset toimijat haluavat satsata Teivon ravirataan. (Arkistokuva: Jari-Pekka Korvola)

Tampereen kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto on hyväksynyt Tampereen Ravirata Oy:n suunnatun osakeannin. Osakeannin myötä Teivon raviradasta ja katsomosta huolehtivan yhtiön vähemmistöosakkaat Pohjois-Hämeen Hippos ry ja Pohjois-Hämeen Hippoksen säätiö kasvattavat omistusosuuttaan yhtiössä.
Yhdistyksen ja säätiön yhteinen omistus muodostaa jatkossa enemmistön. Osakeanti vahvistaa yhtiön vakavaraisuutta ja vahvistaa sen taloutta.
Omistusjärjestelyjen jälkeen hevos- ja raviurheilun paikalliset toimijat ottavat selvästi nykyistä suuremman vastuun raviradan toiminnasta ja kehittämisestä. Toimijat ovat ilmoittaneet olevansa valmiita myös uusiin satsauksiin.
Omistusjärjestelyjen jälkeen Tampereen Ravirata Oy ei ole enää Tampereen kaupungin tytäryhtiö. Tämän vuoksi kaupungin antama noin 150 000 euron laina on maksettava kokonaisuudessaan takaisin. Yhtiö on käynyt rahoitusneuvotteluja ja pitää takaisinmaksua realistisena.
Tampereen Ravirata Oy on perustettu vuonna 1975. Tällä hetkellä Tampereen kaupunki omistaa yhtiöstä 70 prosenttia. Pohjois-Hämeen Hippos ry:n omistusosuus on 19,52 prosenttia, ja Pohjois-Hämeen Hippoksen säätiön omistusosuus on 10 prosenttia. Suomen Hippos ry:llä on 0,48 prosentin omistusosuus.

Comments are closed.