Kaupunkikehitysjaoston tarina jää lyhyeksi

matti_paakirjoitus_320x194pxlJokainen valtuustoryhmä on saanut tehtäväkseen miettiä kantansa kaupunkikehitysjaoston tulevaisuudesta.
Valtuustoryhmille on ehdotettu, että nykymuotoinen kaupunkikehitysjaosto lopetettaisiin.
Tilalle perustettaisiin elin, jossa istuisivat valtuustoryhmien puheenjohtajat.
Keskustan valtuustoryhmä on jo pohtinut asiaa, mutta se ei ole innostunut uudistuksesta.
Muistattehan, kuka lausui ensimmäisenä julkisuuteen pettymyksensä kaupunkikehitysjaostoon ja ehdotti sen kokoonpanoon muutosta?
Kaupunkikehitysjaoston ensimmäinen puheenjohtaja Mika Kotiranta (kok.) totesi viime lokakuussa Ylöjärven Uutisille antamassaan syntymäpäivähaastattelussa:  ”Osa kaupunkilaisistamme kuvittelee, että kaupunkikehitysjaosto käyttää ankarasti valtaa ja iskee sormensa jokaiseen asiaan.” Kotiranta vaati jaoston toimintaedellytysten ripeää kohentamista.
Kotiranta sai muutosehdotukselleen huomattavan paljon kannatusta jo viime syksynä.
Virkamiehet ja poliitikot ovat nukkuneet ajatuksen kanssa muutaman yön, ja he ovat päättäneet tarttua toimeen.

Voionmaan opisto jää historiaan

Kääntyisiköhän professori, kansanedustaja, senaattori, ministeri ja kansleri Väinö Voionmaa haudassaan, jos hän kuulisi Voionmaan opiston loppumisesta?
Ylisellä vuodesta 1951 lähtien toiminut Voionmaan opisto on ollut vuoden päivät lehtien otsikoissa tulevaisuutensa suhteen.
Viime viikko toi selvyyden opinahjon kohtaloon. Rehellisyyden nimessä on sanottava, että ratkaisu merkitsee menetystä Ylöjärvelle.
Opisto on toiminut omassa yksinäisyydessään maaseudun rauhassa, joten koulu ei ole ollut ylöjärveläisten jokapäiväisessä elämässä aktiivisesti läsnä.
Etenkin viime vuodet opisto on toiminut kiitettävän menestyksekkäästi. Opinahjo oivalsi taannoin, että viestintään perustuvat linjat vetävät opiskelijoita. Talolla on hyvät näytöt osaamisestaan.
Voionmaan opisto keräsi opiskelijoita eri puolilta Suomea. Kiinnostus opinahjoa kohtaan koitui Ylöjärven tunnettuuden lisäämiseksi.
Opistoa on pidetty monen toimen miehen Väinö Voionmaan elämäntyön muistomerkkinä. Toivottavasti suuren suomalaisen elämäntyötä muistetaan vastaisuudessa Orivedelläkin.

Comments are closed.