Tuomisto hiihti paralympiahopeaa

Ylöjärven Urheilijoiden Ilkka Tuomisto avasi maanantaina Suomen mitalitilin Sotšin paralympialaisissa.
Ilkka Tuomisto taisteli hopealle paralympialaisten avauslajissaan. (Kuva: Maiju Torvinen / Paralympiakomitea)

Tuomisto kiri hopealle perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyn pystyhiihdon 20 kilometrin kilpailussa.
Tuomisto jäi kilpailun voittaneesta Venäjän Rushan Minnegulovista 36,4 sekuntia. Pronssia otti isäntämaan Vladislav Lekomtshev, joka hävisi ylöjärveläiselle 10 sekuntia.
– Oli ihan älyttömän hyvä hiihto! Itsekin olen ihan liikuttunut siitä. Huh. Tiesin kyllä, että on mahdollisuudet mitaliin ja hyvään hiihtoon, jos kaikki vain saadaan toimimaan, Tuomisto sanoi YLE Urheilun haastattelussa.
Mitali oli Tuomistolle uran toinen paralympialaisissa. Tuomisto hiihti neljä vuotta sitten Vancouverissa pronssille sprinttikilpailussa.
Sotšissa Tuomisto kilpailee vielä sprintissä sekä 10 kilometrin vapaan tyylin kisassa.