Euromaster Areena on pienen jääurheilijan paratiisi

Ylöjärven jäähallin nimi vaihtui tämän vuoden alussa Euromaster Areenaksi. Kansainvälisen rengasliikeketjun päätös lähteä tukemaan ylöjärveläistä jääurheilua antaa Ylöjärven Uplakersille mahdollisuuden kehittää aktiivista toimintaansa entisestään. Uplakersin onneksi moni muukin ylöjärveläisyritys on mukana paikallisessa urheilutoiminnassa. Se ei kuitenkaan riitä, vaan lisää tukea tarvitaan.
Uplakersin valmennuspäällikkö Ville Keskinen (vas.) ja Uplakersin taustalla työskentelevä Esa Keskinen (oik.) ovat tyytyväisiä, kun Joni Jokisalon (kesk.) vetämä Ylöjärven Euromaster ryhtyi Ylöjärven jäähallin nimikkoyritykseksi.
Uplakersin valmennuspäällikkö Ville Keskinen (vas.) ja Uplakersin taustalla työskentelevä Esa Keskinen (oik.) ovat tyytyväisiä, kun Joni Jokisalon (kesk.) vetämä Ylöjärven Euromaster ryhtyi Ylöjärven jäähallin nimikkoyritykseksi.

Idea Ylöjärven jäähallin nimen muuttamisesta Euromaster Areenaksi kumpusi Uplakersin valmennuspäällikön Ville Keskisen päänupista. Aluksi Keskinen vain vitsaili ajatuksesta hyvin tuntemalleen Ylöjärven Euromasterin vetäjälle Joni Jokisalolle.
Jokisalo otti idean kuitenkin tosissaan ja lähti selvittämään mahdollisuutta jäähallin nimen ostamiseksi. Asiaa hoiti lopulta Jokisalon kanssa Suomen Euromaster Oy:n markkinointipäällikkö Leena Nykter.
– Organisaatiomme sisällä ja Ylöjärven jäähallin edustajien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen päätimme, että tartumme tarjoukseen ja lähdemme jäähallin yhteistyökumppaniksi, Nykter kertoo.
Euromasterin tavoite on luonnollisesti saada yritykselle näkyvyyttä.
– Hallin sijainti on hyvä kahden vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä. Suurin näkyvyys nimellemme tulee tietysti paikallisesti, mutta uskomme, että myös ohikulkijoiden ja hallissa kävijöiden keskuudessa on väkeä myös muualta Suomesta, Nykter sanoo.

Näkyvyyden lisäksi tapahtumia

Tapaus on sinällään historiallinen, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun mikään halli Suomessa kantaa Euromasterin nimeä. Jääkiekossa Euromaster on toki ollut aiemminkin mukana, sillä yritys on tukenut jo muutaman vuoden ajan kotikaupunkinsa seuraa Porin Ässiä.
Yrityksen nimen esillä oleminen on tietysti erittäin tärkeää, mutta Euromaster odottaa yhteistyökumppaneiltaan myös muita konkreettisia asioita. Seurat voivat esimerkiksi tarjota Euromasterille ja sen sidosryhmille liikunnallisia tapahtumia. Myös Uplakers on varautunut tähän.
– Voimme tuoda euromasterilaiset kokeilemaan esimerkiksi curlingia. Lisäksi meitä tukevat yritykset saavat jäävuoroja sopivaan hintaan. Sovimme näistä asioista hyvässä hengessä, Uplakersin valmennuspäällikkö Ville Keskinen selvittää.
Ylöjärven Euromasterin päällikkö Joni Jokisalo kuitenkin muistuttaa, ettei yhteistyökumppaniksi lähteminen tarkoita pelkästään bisneksen tekoa.
– Haluamme tukea lasten ja nuorten liikkumista ja harrastamista. On hienoa olla mukana opettamassa juniori-ikäisiä kasvamaan liikunnan pariin, Jokisalo tuumaa.

Harrastuskulut saatava kuriin

Ylöjärven Uplakers on ollut siinä mielessä onnellisessa asemassa, että se on löytänyt kohtalaisen hyvin yritystukijoita seuran toiminnan taakse.
Uplakersin taustalla toisinaan työtä tekevä jääkiekon maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Esa Keskinen on tyytyväinen tilanteeseen.
– Vaikka ajat ovat nyt taloudellisesti heikot, yritykset ovat silti lähteneet hienosti tukemaan Uplakersia. Monikaan yritys ei ole kieltäytynyt, kun olemme käyneet kyselemässä halukkuutta, Keskinen toteaa.
Hän toivoo, että ylöjärveläisten kiekkoilijoiden, taitoluistelijoiden ja ringeten pelaajien vanhemmat, isovanhemmat, sukulaiset ja ystävät huomioisivat yritysten aktiivisuuden ostoskäyttäytymisessään.
– Olisi hienoa, jos kaikki käyttäisivät jäähallilla mainostavien yritysten palveluita. Näiden yritysten tuen avulla saamme edes jonkin verran pienennettyä lasten harrastuskuluja, Esa Keskinen sanoo.
Samassa kiekkolegenda kuitenkin muistuttaa, ettei taloudellisen tuen tarvitseminen lopu koskaan. Tukijoita tarvitaan yhä lisää.
– Näihin talkoisiin tarvitaan lisää rahaa. Ei siis kannata pelästyä, jos pian ilmestymme yrityksen ovesta sisään lakki kourassa, Keskinen naurahtaa.
Ylöjärven Euromasterin Joni Jokisalo kehottaa yrityksiä lähtemään rohkeasti mukaan urheilun pariin.
– Kyllä yrittäjä saa sijoitetun rahan aina jossakin muodossa takaisin. Viidakkorumpu toimii ihan varmasti.
Uplakersin valmennuksesta vastaava Ville Keskinen muistuttaa, että yhteiskunnalle tulee paljon halvemmaksi se, että lapset pyörivät esimerkiksi jäähallilla eivätkä kaupungilla tekemässä, mitä mieleen juolahtaa.
– Jos meillä ei olisi näitä yrityksiä tukemassa toimintaamme, moni lapsi joutuisi lopettamaan harrastamisen. Jääkiekko ei ole kuitenkaan kaikista edullisin harrastus.

Juniorivalmennus kunnossa

Noin neljääsataa aktiivista harrastajaa palveleva Uplakers haluaa yhä kasvaa ja kehittää toimintaansa.
Vaikka Uplakers on yksi Pirkanmaan isoimmista jääurheiluseuroista, se ei voi jäädä lepäämään laakereilleen.
– Jos vauhtimme alkaa hiipua, vanhemmat vievät lapsensa aika nopeasti muihin seuroihin. Esimerkiksi Pirkkalan ja Nokian seurat alkavat sitten vetää puoleensa ylöjärveläislapsia.
Ville Keskisen ajatuksena on tuoda Uplakersia yhä enemmän esille. Yksi idea on tarjota määrätylle ikäluokalle ohjattuja aamuharjoituksia jäähallilla ennen koulun alkua.
– Muutaman euron kertamaksulla voisi saada harjoituksen lisäksi esimerkiksi aamupalan ja kyydityksen kouluun. Siinä voisi moni jäädä lajin pariin, Keskinen miettii.
Kun Keskinen viime keväänä nimitettiin Uplakersin valmennuspäälliköksi, hänellä oli ensisijaisena tavoitteena lisätä yhteistyön määrää seuran sisällä.
– Osa tavoitteistani on mennyt läpi, osa ei. Tämä on pitkäjänteistä hommaa, kun sitä tekee oman työn ja vuonna 2002 syntyneiden joukkueen valmentamisen ohella. Aikaa on rajallinen määrä, mutta kehitystyö jatkuu, Ville Keskinen sanoo.
Hänellä on haave, että jonain päivänä Uplakersilla olisi täysipäiväinen valmennuspäällikkö.
– Olen se sitten minä tai joku muu, mutta sellainen tarvittaisiin näin isoon seuraan.
Ville Keskisen veli Esa Keskinen ei ehdi kovin paljon olla mukana seuran toiminnassa. Keskinen puuhailee taustalla, mutta jäällä häntä ei ole monta kertaa nähty.
Keskinen on kuitenkin todennut, että Uplakersissa tehdään erittäin hyvää juniorityötä, kuten myös muissa suomalaisseuroissa.
– Mielestäni suomalaisten junioreiden valmennus on hyvällä mallilla. Ruotsi oli meitä selvästi edellä muutamia vuosia, mutta nyt tuota eroa on saatu kavennettua, Esa Keskinen tuumaa.
Ville Keskinen muistuttaa, että pääosa suomalaisten kiekkojunioreiden kehittämisestä tapahtuu Uplakersin tapaisissa ruohonjuuritason seuroissa.
– Jos ajatellaan vaikka Suomen maajoukkueita, niin aika harvoin siellä olevien pelaajien alkuperäinen kasvattajaseura on jokin suurseura. Monesti pelaajat saavat ensimmäiset tärkeät eväänsä pikkupaikkakuntien seuroista.
Esa Keskinen kuitenkin muistuttaa, että vaikka seura antaa arvot, eväät ja suunnan, on pelaajan lopulta itse tehtävä raaka työ.
– On paljon itsestä kiinni, miten nopeasti ja kuinka paljon kehittyy ja miten pitkälle lopulta pääsee.
Ville Keskinen on samoilla linjoilla mutta toppuuttelee suurimpia haaveilijoita.
– Todella harva juniori pääsee lopulta edes Suomen Liigaan ja vielä harvempi NHL:ään. Kaikki eivät voi olla Barkoveita.

Laajennuskeskustelu herätettävä eloon

Joka tapauksessa Uplakersissa aiotaan jatkaa pelaajien kehitystyötä. Ennen kaikkea seura tarjoaa mahdollisuuden mielekkääseen liikuntaan ja harrastukseen. Sen vuoksi seuraa mutta myös jäähallia olisi kehitettävä yhä edelleen.
Keskisen veljekset haluavatkin nostaa keskusteluun Euromaster Areenan mahdollisen laajentamisen.
– Ehdotin joskus takavuosina, että jäähallin viereen voisi pystyttää ulkokaukalon, johon vedettäisiin putket eli jäädytys hallin sisältä. Silloin kaukalossa voisi pelata nollakelillä eli ympäri talven, Ville Keskinen sanoo.
– Yksi kaukalo lisää hallin yhteyteen olisi loistava juttu. Tämä laji on lähtenyt ulkojäiltä, ja nyt voitaisiin ikään kuin palata juurille. Kaukalossa voitaisiin järjestää tavallisten harjoitusten lisäksi yleisöluisteluita ja erilaisia tapahtumia, Esa Keskinen lisää.
– Kilpailu jäävuoroista on Pirkanmaalla kova, joten kaukalolle olisi hurjasti kysyntää. Mielestämme tämä asia voitaisiin nostaa esille, veljekset heittävät pallon päättäjien suuntaan.

Comments are closed.