Lähetystyöntekijä sai siunauksen pestilleen

Ylöjärven seurakunnalla on nyt 11 nimikkolähettiä. Viime sunnuntain jumalanpalveluksessa Iranista kotoisin oleva Parastoo Poortaheri siunattiin tähän tehtävään 112 seurakuntalaisen silmien edessä.
Kyprokselta käsin kristillisiä lastenohjelmia valmistava nainen oli liikuttunut ylöjärveläisiltä saamastaan huomiosta.
– Tunnen olevani todella siunattu, Poortaheri viestitti tuntemuksiaan tulkin välityksellä seurakuntalaisille.
Kirkkoherra Kimmo Reinikainen (keskellä takana) siunasi Parastoo Poortaherin (keskellä edessä) matkaan. Kristillisiä lastenohjelmia valmistavasta naisesta tuli virallisesti Ylöjärven seurakunnan työntekijä.
Kirkkoherra Kimmo Reinikainen (keskellä takana) siunasi Parastoo Poortaherin (keskellä edessä) matkaan. Kristillisiä lastenohjelmia valmistavasta naisesta tuli virallisesti Ylöjärven seurakunnan työntekijä.

Valvomisen sunnuntain jumalanpalveluksessa kyproslainen Parastoo Poortaheri sai Ylöjärven evankelisluterilaisen seurakunnan nimikkolähetin postin.
Medialähetys Sanansaattajat maksaa hänen palkkansa, minkä takia naisella on nimikkoseurakuntia Suomessa.
Käytännössä hänen elämäänsä nimitys ei tuo muutoksia, sillä nainen tekee jo nyt ruohonjuuritason työtä kristillisen uskon eteenpäin viemiseksi.
Hän tekee lastenohjelmia pääasiassa Lähi-idässä näkyvälle Sat-7 Pars -kanavalle farsin kielellä, jota puhutaan persiankielisessä maailmassa, eli Afganistanissa ja Iranissa.

Tv-työhön
mukaan

Poortaheri on asunut 14-vuotiaasta asti Kyproksella, jossa hän tällä hetkellä työskentelee.
Kristillisten lastenohjelmien tekeminen ei ole Poortaherille mikään itsestäänselvyys, sillä hän itse on lähtöisin muslimiperheestä.
– Äitini kääntyi kristityksi Kyprokselle muutettuaan. Hän vei minut kirkkoon ja pyhäkouluun, kun olin 14-vuotias. Koin kirkossa oloni todella hyväksi ja pystyin omalla kielelläni ylistämään Jumalaa, hän taustoittaa uskoaan.
Nainen on tehnyt lastenohjelmia farsiksi vuodesta 2006 alkaen.
– Alun perin kirkolla oli Kyproksella yksi työntekijä, joka teki ohjelmia. Sitten hän pyysi muutamia nuoria mukaan kokeiluun, jossa testattiin, kuka voisi tulla juontajaksi lastenohjelmaan. Minä olin yksi valituista, Poortaheri paljastaa.
Työ on kuitenkin aloitettu jo aikaisemmin.
– Vuonna 2011 juhlittiin hengellisten tv-lähetysten 11. juhlavuotta, hän lisää.
Poortaherilla on erityinen palo tehdä lastenohjelmia.
– Koska uskomme, että lapset jonakin päivänä johtavat tätä maailmaa, olemme sitä mieltä, että heidän tulee kasvaa uskossa ja oppia tuntemaan Jumala.

Lapset tekevät
onnelliseksi

– Olen todella onnellinen saadessani tehdä tv-lähetystyötä, koska minä rakastan lapsia. Olin itse nuori, kun tulin uskoon – joten samalla tavalla tahdon johdattaa nuoria Jumalan luokse, hän perustelee.
Poortaheri kokee erityistä autuutta, kun hänen ohjelmiaan katsoneet lapset soittavat hänelle.
– Lapset kertovat, kuinka ohjelmani ovat vaikuttaneet. Usein he tahtovat rukoilla tai laulaa ohjelmista tuttuja lauluja puhelimessa minulle. Koen onnistuneeni työssäni, kun ohjelmat ovat muuttaneet jotakin lasten elämässä.
Eräs erityisen mieleenpainuva puhelinsoitto tuli äidiltä.
– Nainen kertoi, että hänellä on kahdeksanvuotias poika, joka katsoo ohjelmiamme päivittäin. Poika on niin kiinnostunut, että haluaa tietää koko ajan lisää kristinuskosta. Äiti sanoi, että ainoa ongelma on hänen ja isän kyvyttömyys vastata nuorukaisen kysymyksiin. Äiti tiedusteli myös, miten hänen onnistuisi pitää poikansa turvassa, jottei tämä kyselisi koulussa liian paljon Jeesuksesta, Poortaheri sanoo.
– Tällaisia tarinoita on todella kiva kuulla. Ne luovat uskoa työhön ja osoittavat, että lapset etsivät Jumalaa ja että kanavallamme on paljon merkitystä. Eräs suomalainen isäkin on ottanut minuun yhteyttä ja kertonut, että hänen lapsensa on seurannut ohjelmiani, tuore nimikkolähetti innostuu.
Poortaheri kertoo, että Iranin hallitus on eristänyt puhelinnumeroita, joihin lapset ovat saattaneet soittaa kysyäkseen kristinuskosta.
– Meillä on kuitenkin koko ajan vaihtuva numero, joten puhelimemme toimii jatkuvasti, kun viranomaiset eivät pysy perässämme, hän naurahtaa.
Myös jonkinlaista jännitettä on ollut vanhempien kanssa.
– Eräs lapsi soitti joskus yksin kotoa, ja kun vanhemmat tulivat kotiin, puhelu katkesi. Joku lapsi soitti salaa vanhempien ollessa kotona. Sitten kauempaa kuului kysymys: ”Kenelle sinä puhut?” Suuressa osassa puheluita isä tai äiti on kuitenkin ihan lapsen vieressä ohjeistamassa, kuinka puhutaan, hän listaa.

Uutta on
luvassa

Sat-7 Pars -kanavalla on ohjelmaa ihan jokaiselle. Poortaheri kertoo, että hän on saanut työskennellä kokonaan uuden formaatin kanssa viime aikoina.
– Aiomme panna eetteriin aivan ensimmäistä kertaa suoran lähetyksen Iranin ulkopuolelta Iranissa asuville ihmisille. Tähän asti Iranissa on esitetty livelähetyksiä vain maan sisältä käsin. Nyt lapset voivat esittää suorassa lähetyksessä kysymyksiä, joihin pystymme vastaamaan reaaliajassa, hän luonnehtii työnsä uusia puolia.
– Ennen Suomeen tuloani teimme yhden koelähetyksen, jotta kaikki menisi varmasti ensilähetyksessä nappiin, hän valottaa.

”Pitäkää meidät
rukouksissanne”

– Pyrimme joka päivä tekemään yhä parempia ohjelmia. Tätä varten pyydänkin, että te ylöjärveläiset pitäisitte meidät kyproslaiset päivittäin rukouksissanne, jotta voimme tavoittaa lapsia yhä menestyksekkäämmin, Poortaheri sanoi.
Eräs Ylöjärven seurakunnan jäsen yllätti Poortaherin iloisesti, kun hän kertoi, että oli jo saanut rukouspyyntölapun, jossa oli Poortaherin nimi.
– Menin kysymään seurakunnan työntekijältä, kuka kyseinen henkilö oli. Kun selvisi, että puhuimme tulevasta nimikkolähetistämme, tulin hyvin onnelliseksi, mies kertoi.

Näyttely esillä
tämän viikon

Seurakuntakeskuksessa vietettiin jumalanpalveluksen jälkeen lähtöjuhlaa, jossa seurakunnan Tuomaskuoro esitti Anja Karkiaisen sanoittaman ja kanttori Sari Oksavuoren säveltämän teoksen Poortaherille.
Lähetyssihteeri Kaija Luoma kertoi, että nyt on otettu askel kohti uutta.
– Olemme menossa siihen suuntaan, että seurakunnalla on yhä enemmän muitakin kuin suomalaisia lähettejä.
Poortaherin lähtöjuhla toimi samalla Ilo sulle ja mulle -lähetysnäyttelyn avajaisseremoniana. Esille on koottu esineitä ympäri maailmaa, ja Suomen Lähetysseuran lähetit kertovat niiden tarinaa koululaisille, joita seurakuntakeskuksessa vierailee tällä viikolla Kaija Luoman mukaan noin 600.
Näyttely on esillä seurakuntakeskuksessa tämän viikon ajan.
Poortaheri ihastui näyttelyyn.
– Jos minulla olisi ollut kamera mukana, olisin voinut kuvata yhden lastenohjelman täältä Ylöjärven seurakuntatalolta, hän naurahti.

Lähetyssihteeri Kaija Luoma (vas.) ja lähetystyön johtokunnan varapuheenjohtaja Risto Itämetsä muistivat Kyprokselle työhön palaavaa Parastoo Poortaheria suomalaisella kahvikupilla.
Lähetyssihteeri Kaija Luoma (vas.) ja lähetystyön johtokunnan varapuheenjohtaja Risto Itämetsä muistivat Kyprokselle työhön palaavaa Parastoo Poortaheria suomalaisella kahvikupilla.

Seurakuntakeskukseen avattiin viikon kestävä lähetysnäyttely Ilo sulle ja mulle. Kaija Luoman mukaan näyttelyä käy ihastelemassa peräti 600 lasta ja nuorta.
Seurakuntakeskukseen avattiin viikon kestävä lähetysnäyttely Ilo sulle ja mulle. Kaija Luoman mukaan näyttelyä käy ihastelemassa peräti 600 lasta ja nuorta.

 

Comments are closed.