Lounaskahvila Stenbacka satsaa kotiruokaan

Kahvila ja lounasruokala Siskon Leipomon entisiin tiloihin on hiljattain avattu uusi puoti. Asialla on kangasalalainen pariskunta Harri ja Irene Kivimäki.
Oman kahvilan perustaminen on ollut omistajien pitkäaikainen haave. Ylöjärveltä löytynyt kohde vaikutti yrittäjistä sopivalta ja omanlaiselta. Ehkä sen vuoksi heidän kuppilansa onkin nimetty heidän sukunimensä mukaan ruotsalaisittain Stenbackaksi.
Harri ja Irene Kivimäen kahvilaruokalassa tarjoillaan arkisin kahta ruokavaihtoehtoa, joista toinen on keittoa. Molempiin annoksiin kuuluu myös salaattipöytä.
Harri ja Irene Kivimäen kahvilaruokalassa tarjoillaan arkisin kahta ruokavaihtoehtoa, joista toinen on keittoa. Molempiin annoksiin kuuluu myös salaattipöytä.

Lounaskahvila ostettiin edellisiltä omistajilta alle kuukausi sitten. Parin viikon remontoinnin jälkeen puoti avasi ovensa taas nälkäisille asiakkaille.
Ruokala on toista viikkoa auki, ja Elovainio–Julkujärven alueella työssäkäyvät ovatkin lounastunneillaan jo löytäneet takaisin paikalle.
– Tänään on ollut jo melkoista vilskettä, Irene toteaa haastattelun alkuun samalla hetkellä, kun uusi asiakas kävelee sisään.
Kello lähenee jo kahta, mutta syöjiä riittää silti.
Suurelta osin paikka ei ole muuttunut Siskon Leipomon ajoista.
– Emme tehneet mitään isoja korjaustöitä. Tilat vaativat ainoastaan pientä fiksausta ja laittoa, Harri selventää.
Kahvilatilat löytyivät hieman sattumalta.
– Olemme haaveilleet omasta lounaskahvilasta jo ainakin viisi vuotta. Aamulehden ilmoituksesta löysimme erään nokialaisen paikan, mutta se ei vaikuttanut meidän tarpeisiimme sopivalta, Harri muistelee.
– Lopulta välittäjä soitti meille kertoakseen, että Ylöjärveltä olisi myös vapautumassa eräs tila. Tulimme katsomaan paikkaa, ja tämä tuntui heti kuin meille tehdyltä, hän kuvailee.
Pariskunta ajatteli, että nyt tai ei milloinkaan, ja otti haasteen vastaan.
– Lapset ovat siinä iässä, että tulevat jo toimeen omillaan. Meillä alkaa olla myös sen verran ikää, että kovin paljoa myöhemmin ei voisi enää aloittaa, Harri naureskelee.
Vaikka toiminta on nyt lähtenyt käyntiin, hommaa riittää vielä oheistöissäkin.
– Ruokalista löytyy syömään.fi-sivustolta. Tiedotamme myös Facebookissa. Kotisivumme ovat toistaiseksi työn alla mutta tekeillä kuitenkin, Harri kertoo.

Valttina kotiruoka

Kivimäet satsaavat kahvilassaan perinteiseen kotiruokaan.
– Hampurilaiset ja pizzat jätämme muiden tehtäväksi, Harri Kivimäki tokaisee.
Ruokalassa tarjoillaan kahta lounasvaihtoehtoa, joista toinen on keittoa. Molempiin annoksiin kuuluu myös lisäkesalaatti sekä jälkiruokakahvit.
– Sitten kun asiat lähtevät rullaamaan omalla painollaan, aiomme ottaa valikoimiin myös laatikkoruuat yhdeksi ruokalajiksi.
Jos on hernerokan perään, niin torstaisin voi suunnata askeleensa kohti lounaskahvila Stenbackaa.
– Perjantaisin pyrimme tarjoamaan, lähestyvän viikonlopun kunniaksi, jonkinlaisen pihviruuan, Harri lupaa.
Kivimäkien uusi yritys tarjoaa myös aamupalaa. Ovet avautuvatkin jo puoli seitsemältä.
– Vaikka näissä tiloissa ei olekaan enää leipomoa, pystymme tarpeen mukaan tekemään monenmoista aamupalaa, Harri juttelee.
– Esimerkiksi sämpylöitä, lihapiirakoita ja munkkeja on tarjolla.
Pariskunta ei ole vielä perillä siitä, mihin heidän kävijänsä ovat tottuneet. He toivovatkin nyt vinkkejä asiakkailtaan.
– Kannattaa tulla rohkeasti kertomaan, mitä toivoisi valikoimista löytyvän, kahvilanomistaja kannustaa.

Lomat kortilla

Kahvilayrittäjän mukaan ainakaan heidän alueellaan kotiruokaa lounaaksi tarjoavien paikkojen välillä ei ole suurta kilpailua, sillä kahvilaruokaloissa käy väkeä etunenässä sen omasta ympäristöstä.
– Mutta ainahan pitää olla valmis kisailemaan, jos joku päättää vaikka pistää vastaavanlaisen putiikin pystyyn tien toiselle puolelle, Harri painottaa.
Kivimäet ovat varautuneet siihen, että vilkkaimmalla lomakaudella lounaskahvilassa saattaa olla melko hiljaista, kun työntekijät viettävät kesälomiaan.
– Ensi vuoden heinäkuussa voisimme panna paikan hetkeksi kiinni ja viettää viikon loman, mutta muuten vapaat ovat vähissä, Harri naurahtaa.

Comments are closed.