Keilailu vaarassa loppua Ylöjärvellä

Kaupunginhallituksen viime viikolla tekemä päätös rahoituksen eväämisestä saattaa lopettaa keilailutoiminnan Ylöjärvellä kokonaan.
Koululaiset ovat tuttu näky Ylöjärven keilahallilla.

Koululaiset ovat tuttu näky Ylöjärven keilahallilla.

Urheilutalon tiloissa toimivan Ylöjärven keilahallin tilat ovat
menossa remonttiin Urheiluhallin saneerauksen yhteydessä. Remontoinnin ohessa olisi tarkoitus päivittää 30 vuotta vanhat keilakoneet.
Tätä päivitystä on lykätty remonttiin asti, ja päivitystarve on ollut vapaa-aikalautakunnan sekä kaupunginjohtaja Pentti Sivusen tiedossa jo pitkään.
Viimeisin työsuojelutarkastajan lausunto edellyttää, että keilahallin koneet on päivitettävä. Konerunkojen sisällön uusiminen ja koneiden verkottaminen maksaisi noin 170 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin yksimielisesti, ettei keilakoneiden päivitykseen myönnetä rahaa.
– Kyse on nimenomaan koneiden päivityspaketista, eikä uusista koneista, kuten jossain yhteyksissä on virheellisesti puhuttu, Ylöjärven keilahallin yrittäjä Kyösti Tahvanainen sanoo.
Hänen mukaansa keilahallin sulkeminen olisi iso, lähes lopullinen isku ylöjärveläiselle keilailuharrastukselle.
– Pitää muistaa, että keilailu on varsin suosittu harrastus myös koululaisten keskuudessa. Meillä käy täällä kauden aikana satoja koululaisia pelaamassa. Lisäksi nuoret käyvät paljon myös viikonloppuisin, Tahvanainen muistuttaa.
Keilahallin sulkeminen merkitsisi lopun alkua myös Ylöjärven Keilailuliitolle. Liittoon kuuluu tällä hetkellä 11 seuraa ja noin 190 keilaajaa. Näistä suurin osa, mukaan luettuna nuorten maajoukkuekeilaajat, siirtyisi keilaamaan Tampereelle.
Ylöjärven keilahallissa käy paljon väkeä myös ulkopaikkakunnilta sen vuoksi, että se sopii erinomaisesti liikunta- ja kehitysvammaisille keilaajille.
Urheilutalon kalliit saneeraussunnitelmat ovat jo valmiina, ja niistä on sovittu rakennusurakoitsijan kanssa. Suunnitelmat sisältävät myös keilahallin saneerauksen.
– Olisi melko outoa saneerata keilahalli uuteen uskoon, jos siellä ei sitten keilattaisi, Tahvanainen ihmettelee.
Keilahallin kohtalo ratkennee torstaina, kun kaupunginvaltuusto ottaa asiaan kantaa.

Kommentit (2)

  1. Liikunta tuo terveyttä

    Keilailu on kyllä mukavaa ajanvietettä, mutta eipä sillä ole mitään tekemistä urheilun ja liikunnan kanssa. Kaupunkihan rokottaa oikeiden liikuntapaikkojen käyttäjiä muikeilla maksunkorotuksilla eikä tällaisia summia todellakaan löydy edes kansanterveyttä edistävien lajien käyttöön.

    Tätä menoa Ylöjärveltä loppuu myös muut sisäpalloilulajit paitsi lentopallo ja koris. Urheilutalossa kun on ainut joten kuten täysimittainen palloilusali mm. salibandyn ja futsalin pelaamiseen. Kaupunki ei ole ollut halukas järjestämään mitään korvaavaa harjoittelu- ja pelipaikkaa ensi talvena remontoitavan salin tilalle.

    Erityisen pahasti remontti tulee rokottamaan futsal-liigassa pelaavaa Ylöjärven Ilvestä sekä futsalin kakkosta pelaavaa Ylöjärven Ryhtiä. Salibandyä pystyy sentään harjoittelemaan liikuntakeskuksella, mutta sieltäkin vuorot on käytännössä loppuunvarattu.

    Jos nuorten maajoukkuekeilaajat joutuvat siirtymään Tampereelle, niin monen muun lajin osalta näin on käynyt jo aikaisemmin, eli ei mitään uutta Ylöjärvellä. Uimahallin ylimitoitettu laajennusprojekti syö liikuntapaikkarakentamisen rahat viimeistä senttiä myöten. Oliko oikeasti tarvetta viihdekylpylälle?

  2. Markus Viljanen

    Liikunta tuo terveyttä-nimimerkin omaava ihminen voisi perustella väitteensä, minkä mukaan ”keilailulla ei ole mitään tekemistä urheilun ja liikunnan kanssa.”

    Itse olen harrastanut keilaamista aktiivisesti yli 8 vuotta ja olen aina nähnyt sen kilpaurheiluna ja liikuntana. Keilaajan täytyy omata hyvä peruskunto mikäli aikoo menestyä ison tason kilpailuissa, joiden pituus ja rasittavuus on kovaa luokkaa. Itse en olisi koskaan saavuttanut sitä(kään) menestystä kyseisessä URHEILUlajissa, mikäli en olisi huolehtinut kunnostani. Keilailu oli myös samanaikaisesti hyvää LIIKUNTAA, mikä piti minut kunnossa, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

    Keilailulle annettava kuolinisku Ylöjärvellä jatkaa karua kertomaa vastaavista päätöksistä, joidenka päättäjillä ei ole hajuakaan millaisista asioista ovat päättämässä. Hävetkää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?