Keilailu vaarassa loppua Ylöjärvellä

Kaupunginhallituksen viime viikolla tekemä päätös rahoituksen eväämisestä saattaa lopettaa keilailutoiminnan Ylöjärvellä kokonaan.
Koululaiset ovat tuttu näky Ylöjärven keilahallilla.
Koululaiset ovat tuttu näky Ylöjärven keilahallilla.

Urheilutalon tiloissa toimivan Ylöjärven keilahallin tilat ovat
menossa remonttiin Urheiluhallin saneerauksen yhteydessä. Remontoinnin ohessa olisi tarkoitus päivittää 30 vuotta vanhat keilakoneet.
Tätä päivitystä on lykätty remonttiin asti, ja päivitystarve on ollut vapaa-aikalautakunnan sekä kaupunginjohtaja Pentti Sivusen tiedossa jo pitkään.
Viimeisin työsuojelutarkastajan lausunto edellyttää, että keilahallin koneet on päivitettävä. Konerunkojen sisällön uusiminen ja koneiden verkottaminen maksaisi noin 170 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin yksimielisesti, ettei keilakoneiden päivitykseen myönnetä rahaa.
– Kyse on nimenomaan koneiden päivityspaketista, eikä uusista koneista, kuten jossain yhteyksissä on virheellisesti puhuttu, Ylöjärven keilahallin yrittäjä Kyösti Tahvanainen sanoo.
Hänen mukaansa keilahallin sulkeminen olisi iso, lähes lopullinen isku ylöjärveläiselle keilailuharrastukselle.
– Pitää muistaa, että keilailu on varsin suosittu harrastus myös koululaisten keskuudessa. Meillä käy täällä kauden aikana satoja koululaisia pelaamassa. Lisäksi nuoret käyvät paljon myös viikonloppuisin, Tahvanainen muistuttaa.
Keilahallin sulkeminen merkitsisi lopun alkua myös Ylöjärven Keilailuliitolle. Liittoon kuuluu tällä hetkellä 11 seuraa ja noin 190 keilaajaa. Näistä suurin osa, mukaan luettuna nuorten maajoukkuekeilaajat, siirtyisi keilaamaan Tampereelle.
Ylöjärven keilahallissa käy paljon väkeä myös ulkopaikkakunnilta sen vuoksi, että se sopii erinomaisesti liikunta- ja kehitysvammaisille keilaajille.
Urheilutalon kalliit saneeraussunnitelmat ovat jo valmiina, ja niistä on sovittu rakennusurakoitsijan kanssa. Suunnitelmat sisältävät myös keilahallin saneerauksen.
– Olisi melko outoa saneerata keilahalli uuteen uskoon, jos siellä ei sitten keilattaisi, Tahvanainen ihmettelee.
Keilahallin kohtalo ratkennee torstaina, kun kaupunginvaltuusto ottaa asiaan kantaa.

Comments are closed.