YIlvekselle niukka tappio kotiavauksessa

Naisten Futsal-Liigan viime vuoden pronssimitalisti FC Sport vei sunnuntaina täyden pistepotin Ylöjärven Ilvekseltä.
YIlveksen naiset taistelivat lähes tasaväkisesti FC Sportia vastaan. (Kuva: Jari Viitanen)

Vierailija tiedettiin vaikeaksi vastustajaksi, vaikka YIlves ei ollutkaan pelannut kokenutta vaasalaisryhmää vastaan aiempina liigavuosina.
Varsin fyysistä peliä pelaava FC Sport koostui aikuispelaajista, joilla pelirutiini oli selkeästi parempi kuin YIlveksen tulevaisuuden lupauksilla.
Kotijoukkue keskittyi puolustustaktiikan hiomiseen, joten YIlves pääsi vain harvakseltaan rakentamaan tilanteita vieraiden maalille. Vaasalaiset pääsivät pienten merkkausongelmien seurauksena avausjakson alkupuolella kahden maalin johtoon. Jakson loppua kohden YIlveksen entistä tarkempi puolustaminen esti kuitenkin FC Sportia saamasta lisämaaleja.
YIlves kavensi Eveliina Reposen takanurkkalaukauksella tilanteeksi 1–2, kun ensimmäistä jaksoa oli jäljellä viisi minuuttia.
Toinen jakso alkoi FC Sportin kovalla painostuksella. Alle neljässä minuutissa vaasalaiset kasvattivat johtonsa jo 1–4-lukemiin.
Tämän jälkeen peli aaltoili vauhdikkaasti molempien kenttäpäätyjen välillä, eikä maaleja nähty ennen kuin ottelun 30. minuutilla. Tällöin YIlveksen Saija Torvinen karkasi maalintekoon napattuaan pelivälineen itselleen vastustajan harhasyötöstä. Tämä maali jäi ottelun viimeiseksi. Lopputulos oli siis 2–4.
Kamppailun lukemat kertovat tasaisesta väännöstä, vaikka pelin painopiste olikin enimmäkseen kotijoukkueen kenttäpuoliskolla.
Hyvän pelin maalissa pelannut Fanniina Passila vaikutti osaltaan maltillisiin lukemiin. Passila teki useita upeita torjuntoja ja piti maalinsa koskemattomana jopa kahdessa rangaistuslaukauksessa.
Kentällä esiintyneet YIlveksen B-juniorit onnistuivat pitämään oman maalinsa koskemattomana ottelun kiihkeillä loppuhetkillä, mikä lisännee jatkossa näiden pelaajien peliminuutteja.
Ottelu tarjosi runsaslukuiselle yleisölle vauhdikkaan makupalan isänpäivän ratoksi.
Lisää vauhtia on Ylöjärvellä luvassa jo ensi viikonloppuna, jolloin luvassa on paikallisottelu YIlves – FC Nokia. Pelipaikka on Ylöjärven Urheilutalo, ja ottelu alkaa lauantaina kello 15.