Kiinnostava kokoonpano

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärveläiset ottivat seurakuntavaalin sydämen asiakseen, ja he äänestivät poikkeuksellisen kiinnostavan uuden kirkkovaltuuston.
Jo valittujen listaa läpi käymällä hoksaa, että tammikuussa nelivuotiskautensa aloittava 33-jäseninen kokoonpano ei tyydy kumileimasimen asemaan. Luvassa on paljon peräänkuulutettua laajaa keskustelua asioista sekä ennenkokematonta päätöksentekokulttuuria.
Seurakuntavaalin voittajia ovat keskustalaiset, vihreät ja perussuomalaiset. Niiden valitsijayhdistykset saivat lisäpaikat. Perussuomalaiset nostivat ehdokkaansa valtuustoon vain neljän tarjokkaan listalla.
Kokoomuksella ja Sitoutumattomalla seurakuntaväellä on itsetutkiskelun paikka. Ruiskukkapuolueen Kotiseurakunnan väki ja Sitoutumaton seurakuntaväki yhdistivät listansa kalkkiviivoilla. Kimppaantuminen vei kaksikolta kaksi paikkaa.
Myös Sosialidemokraatit ja sitoutumattomat -lista menetti yhden paikan.
Uudessa kokoonpanossa on huomionarvoista seurakunnan työntekijöiden puolisoiden esiinmarssi. Valtuustoon ylsivät Hanna Koivisto, Jorma Rienoja sekä Pasi Takala.
Ylöjärven kirkkovaltuustossa on monta kunnallispolitiikasta tuttua toimijaa. Esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimiva Katja Luojus (kok.) istuu vastaisuudessa seurakunnan päätöksenteossa.
Muita kunnallisvaikuttajia ovat muiden muassa Riitta Vilén (kok.), Kari Peltola (sd.), Jarmo Tahlo (kesk.), Erkki Törmä (sd.), Tapani Tienari (kesk.), Veli-Matti Antila (kd.), Kaija Järvinen (sd.), Leena Mankkinen (sd.), Juho Ojares (kok.), Matti Ylitalo (ps.) ja Jaana Lamminen (sd.).

Comments are closed.