Uutta kirkkovaltuustoa odottavat isot ratkaisut

matti_paakirjoitus_320x194pxlEnsi pyhänä on seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Ylöjärven evankelisluterilaisen seurakunnan jäsenistä 2 250 käytti äänioikeutensa ennakkoon. Lähes 16 000 äänioikeutettua voi käydä uurnilla sunnuntaina kello 11:sta kello 20:een. Vaalihuoneisto sulkee ovensa seurakuntakeskuksessa iltakahdeksalta.
Seurakuntavaaleissa valittava 33-jäseninen uusi Ylöjärven kirkkovaltuusto tekee neljävuotisen toimikautensa aikana historiallisia päätöksiä.
Evankelisluterilainen kirkko tekee parhaillaan mittavaa hallintouudistusta. Sen pontimena ovat seurakuntayhtymät. Jokaisen paikallisseurakunnan on kuuluttava johonkin yhtymään.
Ylöjärven seurakunta on elänyt hyvän siunauksen alla, sillä sen talous on ollut vuosikymmenet terveellä ja vankalla pohjalla. Seurakunta on kehittänyt ja luonut uusia toimintamalleja perinteisten palvelujen rinnalle. Ylöjärveläinen seurakunnallinen palvelutarjotin on runsas.
Uusi kirkkovaltuusto painii taloushaasteiden parissa. Keskiöön nousee yksinkertaisesti raha. Kysymys kuuluu: ”Mihin paikallisseurakunnalla on tulevaisuudessa varaa?”
Evankelisluterilainen kirkko on elänyt jo pitkän aikaa erilaisten uudistuksien ja muutoksien paineessa. Vastuunkantajat ja työntekijät ovat tottuneet siihen, että mikään ei ole pysyvää.
Kirkolla ja seurakunnilla on edessä uusi tie. Juuri nyt paikallisseurakunnat tarvitsevat päätöksentekoon näkijöitä ja tekijöitä. Viisaat ratkaisut mahdollistavat sanoman ja opetuksen mukaisen toiminnan paikallisestikin.

Comments are closed.