Epäonnistunut kehitysjaosto

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven kaupungin kehitysjaosto pysyy otsikoissa.
Perussuomalaisten tekemä valtuustoaloite kehitysjaoston lakkauttamiseksi ensi vuoden alusta kiertää lausunnoilla kaupungin organisaatiossa.
Kehitysjaoston puheenjohtaja Mika Kotiranta (kok.) tuli ensimmäisenä jaoston lopettamisehdotuksensa kanssa julkisuuteen vain elimen toimittua muutaman kuukauden ajan. Hän koki, että jaosto näpertelee,  kun sen pitäisi ottaa vastuullinen kasvukaupungin kehittäjän tehtävä.
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Kotiranta on edelleen samaa mieltä. Hän sanoo, etteivät hänen paikkansa jaostossa ja vastuunsa vetää jaostoa sulje hänen suutaan toimielimen tarpeettomuudesta.
Kehitysjaosto on käynyt viimeisessä kokouksessaan keskustelua toiminnastaan ja tarpeellisuudestaan. Suuri osa jäsenistä on sitä mieltä, että Ylöjärven kaupunki tarvitsee elimen.
Arki on osoittanut, että kehitysjaosto on kielteisessä mielessä historiansa vanki. Kehitysjaoston edeltäjä eli taloussuunnittelutoimikunta sai ikävän leiman, koska moni piti sitä vallan käytön vääränlaisena keskittymänä.
Eri tahot ymmärsivät jo kehitysjaoston suunnitteluvaiheessa toiminnan idean harmillisen eri tavoin.
Runsas pari vuotta sitten Ylöjärvi oli voimakkaan kasvunsa parhaassa vauhdissa. Kaupunki kaipasi ryhmää, jolta saisi ideoilleen poliittisen hyväksynnän. Kehitysjaoston piti ottaa myös innovaattorin rooli, jossa oli tarkoitus tarkastella toimintatapoja kriittisesti ja samalla löytää uusia työskentelymuotoja.
Ylväät odotukset kuihtuivat kasaan.