Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää

matti_paakirjoitus_320x194pxlVoionmaan opisto pysyy juurillaan Ylöjärvellä, ja se jatkaa toimintaansa perinteiseen malliin. Voionmaan opiston ja Oriveden opiston yhdistymisaikeet saivat ruman lopun.
Ylöjärveläisopiston johto on nyt kuitenkin yhtä kokemusta rikkaampi. Voionmaalaiset neuvottelivat vakavasti Oriveden opiston vastuunkantajien kanssa. Ylöjärvellä uskottiin, että perinteisesti miehen sanaan olisi voitu luottaa.
Kahden opiston käymä yhdistymisdebatti jättää historian lehdille ikävän tahran. Hanketta sivusta seuranneet kyselevät, miten yhdestä asiasta voi syntyä kaksi hyvin kaukana toisistaan olevaa näkemystä. Rehtoreiden Pasi Salmikallion ja Kaisa Väyrysen kertomukset sekä käsitykset tapahtumien kulusta ovat kuin yö ja päivä.
Voionmaan opisto selviää seikkailusta. On ymmärrettävää, että pannukakuksi lässähtänyt työ ottaa päähän.
Kansanvalistusseura ja Oriveden opisto paistattelevat nyt Ahlman-kuviollaan auringon säteilyssä. Tulevaisuus kertoo, onko  leveään hymyyn aidosti aihetta. Oriveden opisto palaa vielä uudella tiellään kylmään arkeen.
Vanha suomalainen sananlasku pitää taatusti edelleen paikkansa. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
Suomalainen yhteiskunta on syvässä murroksessa. Koulutuksen merkitys nousee entistä suurempaan asemaan. Asiantuntijat ovat jo alkaneet puhua perinteisten kansanopistojen ja kansankorkeakoulujen puolesta. Niiden toimintakulttuurille on kasvava tilaus.
Voionmaan opistolla on ollut vuosikymmenien ajan iso merkitys myös sijaintipaikkakunnalleen Ylöjärvelle. Opinahjolla on kestävä perusta, jolle on turvallista rakentaa  tulevaisuutta. Opiston vetovoima kertoo olennaisen koko asiasta.