Suomen Luonnonsuojeluliitto vastustaa Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen laajennusesitysalueen hakkuita: vetoomuksen tueksi avattu adressi

Seitsemisen kansallispuiston pinta-ala on 45.5 neliökilometriä ja sitä halutaan laajentaa Riuttaskorvella. (Arkistokuva)

Luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry tiedottaa, että Metsähallitus jatkaa hakkuita Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen laajennusesitysalueella luontojärjestön vetoomuksesta huolimatta. Hakkuut muun muassa Riuttaskorven alueella ovat jatkuneet. Vetoomuksen tueksi avattuun hakkuita vastustavaan adressiin on tullut parissa päivässä yli 1 000 nimeä.

– Valtion tulee toimia suunnannäyttäjänä luontokadon pysäyttämisessä, eikä hävittää suojelualue-esitysten luontoarvoja ennakoivasti, piirin puheenjohtaja Hannu Raittinen vaatii.

Kansallispuistojen väliin jäävällä alueella on pääosin ojittamatonta metsämaata, jossa kallioalueet, kangasmaat ja soistumat vuorottelevat mosaiikkimaisesti ja väliin jää luonnontilaisia puroja, noroja ja pienvesiä.

Luonnonsuojeluliitosta todetaan, että laaja-alaisen metsiensuojelun mahdollisuudet Etelä-Suomessa ovat hyvin rajalliset. Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistojen välinen alue on ainoita valtion omistamia laajoja metsämantereita, joille tämän mittaluokan kansallispuistokokonaisuus on mahdollista perustaa. Alueella on useita olemassa olevia suojelualueita ja suojelualue-esityskohteita. Laajennuksen myötä syntyisi Etelä-Suomen laajin metsiensuojelualue, joka olisi myös merkittävä hiilinielu ja -varasto sekä vetovoimainen virkistysalue, joka palvelisi koko eteläistä Suomea.

Adressi laajennusesityksen metsien puolesta löytyy osoitteesta:

https://www.adressit.com/signatures_with_comments.php?petition_id=345029