Monitoimitalo sai pienen lisäsysäyksen – Syntyykö asiasta vielä vääntöä?

Ville MäkinenPitkään puheissa pyörinyt ja Ylöjärven kaupungin tulevaisuuden suunnitelmissa lähinnä viittauksissa vilahdellut monitoimitalo sai pienen lisäsysäyksen, kun valtuusto hyväksyi talolle
50 000 euron suunnittelurahoituksen vuodelle 2026.

Vaikka valtuustossa muutama soraääni tai ihmettely perussuomalaisten valtuutettujen joukosta tulikin, sai monitoimitalon suunnittelurahoitus äänestyksessä koko valtuuston täyden tuen.
Kutsutaan rakennusta sitten monitoimitaloksi, kulttuuritaloksi tai miksi tahansa, nyt hankkeen eteen on tehty jotakin konkreettista.

Kuten valtuuston puheenvuoroissa kuultiin, niin suunnitelmissa olevaa rakennusta voi hyvinkin verrata Kangasala-taloon, joka on noussut menestykseksi. Vuonna 2015 avutussa Kangasala-talossa järjestetään vuosittain yli 400 tapahtumaa ja kävijöitä on vuosittain noin 50 000.

Ylöjärvellä vastaavaa rakennusta on ajateltu Leijapuiston alueelle, kirjasto Leijan läheisyyteen. On hienoa, että Ylöjärven kaupunki on suunnitellut järjestävänsä arkkitehtikilpailun Leijapuiston ja Kirkonseudun alueesta. Kaavoituksessa kilpailua on jo valmisteltu. Kaupungin intresseissä on löytää monitoimi-kulttuuritalolle paras sijainti.

Ainakin tässä vaiheessa rakennuksella on siis takanaan poliittinen tuki, mikä on tietenkin ratkaisevaa, koska kyseessä on viimeistään rakennusvaiheessa mittava investointi.

Ylöjärven kaltainen kasvava kaupunki ansaitsee ja tarvitsee oman, erityisesti kulttuurille osoitetun rakennuksen. Saattaa jopa olla, ettei tästä asiasta synny samanlaista vääntöä kuin ratikasta. Toki tilanne voi vielä muuttua, kun ratkaisujen aika on joskus tulevaisuudessa käsillä.

Kommentointi on suljettu.