Ylöjärvestä työllisyyden esimerkkikaupunki? – Yrittäjyyskampus antaisi virtaa

Ville MäkinenKäsissäsi on Ylöjärven Uutisten teemanumero, joka tällä kertaa käsittelee elinvoimaa ja yrittäjyyttä. Teemasivut ahmaisevat 40 sivua 60-sivuisesta lehdestä. Itse asiassa teemasta olisi voinut melko helposti koota vaikka satasivuisen paketin, mutta rajat ne ovat paikallislehdelläkin.

Aiheiden runsaus sekä paikallisten yritysten ja organisaatioiden innostus juuri tätä teemaa kohtaan oli jälleen niin suurta, että se kertoo omaa kieltään Ylöjärven elinkeinoelämän vilkkaudesta ja menestyksestä.

Toki pitää muistaa, ettei yrittäminen ole aina ruusuilla tanssimista. Haasteita on. Esimerkiksi työvoimapula on ihan todellinen ongelma, kun yrityksiä laitetaan ammattimaisten osaajien puutteen vuoksi kiinni. Menestyvän liiketoiminnan kannalta osaava henkilöstö on aivan ylivoimaisen tärkeässä osassa.

Väkisinkin tulee mieleen, voisiko Ylöjärvi olla työllisyyskehityksen kärkikaupunki Suomessa? Tällä hetkellä Ylöjärven työttömyysluvut ovat Pirkanmaan alhaisimpia ja avoimia työpaikkoja on todella paljon.

Kannattaa myös muistaa, että Ylöjärven lukio on toinen Suomen kahdesta valtakunnallisen yrittäjyyden erityisen koulutustehtävän saaneesta lukiosta, ja ainoa yrittäjyyslukio pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Voitaisiinko Ylöjärvelle esimerkiksi kehittää erityinen yrittäjyyskampus, jossa erilaiset koulutusta tarjoavat tahot, koulutusmuodot ja yritykset muodostaisivat huippuammattilaisia elinkeinoelämälle tuottavan kokonaisuuden?

Ylöjärvi voisi siis olla työllisyyden ja yrittäjyyden esimerkkikaupunki. Edellytyksiä tällaiseen menestystarinaan olisi paljon.