YIlves pysyi tunnin kärjen kyydissä

Ylöjärven Ilves taisteli tasapäisesti tunnin ajan naisten jalkapallon Ykkösen alaloppusarjaa johtavan Vantaan Jalkapalloseuran kanssa. Pelin viimeinen puolituntinen oli kuitenkin ylöjärveläisten kannalta synkkä. VJS vei ottelun lopulta tylysti maalein 7–1.

VJS hyödynsi ottelussa naisten Liigan kärkijoukkueen PK-35:n kanssa solmimaansa farmisopimusta. VJS juoksutti kentälle ottelun kuluessa kolme PK-35:n nuorta pelaajaa, joista kaksi oli vielä edellisenä päivänä ollut liigaottelun avauskokoonpanossa.
VJS halusi tällä tavoin turvata sarjapaikkansa Ykkösessä myös ensi kaudella. YIlvekselle tilanne oli haastava, sillä joukkue sai Vantaalle mukaan vain yhden vaihtopelaajan.
Ottelun alusta alkaen kotijoukkue esitti vahvaa joukkuepeliä ja hallitsi tilanteita. YIlveksen pyrkimys aiempaa suoraviivaisempiin hyökkäyksiin näytti toimivan, vaikka vieraat arastelivatkin vastustajan puolustajia.
VJS onnistui maalinteossa vasta 39. minuutilla, kun ylöjärveläiset eivät onnistuneet siivoamaan palloa pois oman maalinsa edustalta. Vantaalaisten Riina Koistinen viimeisteli lähietäisyydeltä taukotulokseksi 1–0.
Toinen puoliaika alkoi yllättävästi vierasjoukkueen vahvalla hallintajaksolla. Sen tuloksena YIlves riemukkaasti tasoitti ottelun.
Toista jaksoa oli ehditty pelata seitsemän minuuttia, kun puolustajan tontilta laitalinkiksi palautettu Eveliina Reponen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Reponen tykitti irtopallon läheltä maalia verkkoon.
YIlveksellä oli maalia seuranneen minuutin aikana vielä kaksi avopaikkaa, mutta vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet iskemään johto-osumaa.
Kotijoukkueen suorittamat vaihdot alkoivat hiljalleen kääntää kamppailua vantaalaisille. Tunnin kohdalla VJS siirtyi johtoon liigapelaaja Vilma Hakalan taidokkaalla nostolla.
Lopullisesti YIlves lyötiin nurmen pintaan, kun Sanna Fagerholm iski emännille kaksi lisämaalia 64. ja 68. minuutilla. Myös Vilma Hakala onnistui toistamiseen 77. minuutilla.  Ottelun loppua kohden YIlveksen pelaajien jalat alkoivat painaa juoksuvoimaisen vastustajan hyökätessä jatkuvasti laitojen kautta.
Kun keskuspuolustaja Sini Sutinen saatettiin kentän laidalle paikkailtavaksi, joutui vierasjoukkue pelaamaan ottelun lopun vajaalla. Niinpä VJS iski vielä kolme lisäosumaa.
YIlveksen pelaajilla on vielä matkaa 90 minuutin pelikuntoon Naisten Ykkösessä. Kuntoharjoittelu ei ole vielä ollut riittävää, jos tätä ottelua pidetään mittarina.
YIlveksen ottelut jatkuvat kahden viikon kuluttua sunnuntaina kello 14 Räikän kentällä. Silloin vastassa on Petalax IK Petolahdesta.