Haastatteluryhmän puheenjohtaja: ”Uskon vahvasti, että näistä ehdokkaista löytyy uusi kaupunginjohtaja”

Ylöjärven uudeksi kaupunginjohtajaksi on nyt ehdolla viisi henkilöä. Kaupunginjohtajan valintaa valmistelevan työryhmän puheenjohtaja Jaana Lamminen on tyytyväinen rekrytoinnin etenemiseen.

Virallisena hakuaikana kaupunginjohtajan virkaa haki kymmenen henkilöä. Lisäksi suorahakuprosessin tuloksena löytyi kaksi henkilöä. Haastatteluun etenee viisi ehdokasta.

– Kun saatiin suorahausta kaksi nimeä niin nämä nousivat selkeästi mukaan. Ja kolme muuta hakijaa erottuivat kokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan, kaupunginvaltuuston puheenjohtajanakin toimiva Jaana Lamminen kommentoi.

Haastattelut järjestetään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Ehdokkaat tulevat lähihaastatteluun, joka suoritaan koronaturvallisesti turvavälein. Jokaiselle haastateltavalle on varattu tunti aikaa vakuuttaa haastatteluryhmä.

– Pelkästään hakemusten perusteella emme tietenkään voi tietää, löydämmekö uuden kaupunginjohtajan, mutta uskon vahvasti, että näistä ehdokkaista löytyy tehtävään sopiva henkilö, Lamminen sanoo.

Haastatteluista jatkoon mahdollisesti etenevät henkilöt lähetetään soveltuvuusarviointeihin, joiden purku tehdään viikolla 15. Tavoitteena on, että uusi kaupunginjohtaja valitaan kaupunginvaltuuston kokouksessa 24. toukokuuta. Sitä ennen valinta etenee kaupunginhallitukseen.

Jaana Lamminen ei osaa sanoa, mitä tapahtuu, jos nyt haastatteluun kutsutuista ei löytyisi uutta kaupunginjohtajaa.

– Emme ole vielä laatinut sen varalle jatkosuunnitelmaa, mutta siitä keskustellaan sitten tarvittaessa, Lamminen toteaa.