Miksikö EU-vaalit eivät sytytä?

matti_paakirjoitus_320x194pxlEnnakkoäänestyspäivien laihoja osallistujalukuja päivittelevät toimittajat ja puolueiden johtajat ovat ymmällään, kun kansalaiset eivät ruuhkauta vaalihuoneita.
Kukaan ei tunnu vakavasti kysyvän syytä hiljaiseloon.
Tavallinen kansalainen luettelee lonkalta perusteluja passiivisuudelle.
Puolueet kertovat edelleen vähän linjoistaan konkreettisiin asioihin. Eri sivuistoilla verkossa on yleviä sloganeita, mutta syvällisiä ja perusteltuja ohjelmia ei löydy.
Kansalaiset ovat kertoneet jo monessa tutkimuksessa, että some- ja nettimaailma ei vaikuta heidän äänestyskäyttäytymiseensä. Yhtä moni selvitys vahvistaa, että ihmiset hakevat vakavaa tietoa ehdokasvalintansa pohjaksi muun muassa sanomalehdistä.
Brysseliin hinkuvat mellastavat verkossa. Moni parlamentaarikon paikkaa kyttäävä luo hienot kotisivut ja kirjoittaa blogia, mutta suuri yleisö ei löydä tiedonlähteelle.
Kotimaan politiikan raakit ovat tekemässä EU-parlamentista norsujen hautausmaan. Miksi äänioikeutettu vetäisi punaisen viivansa henkilölle, joka on osoittanut taitamattomuutensa jo Arkadianmäellä?
Valtiovalta on tuuliajolla. Yhteiskunnalla on kättä pidempää ulkomaille, mutta kotimaan ongelmat jäävät ratkaisematta.
Miksi matti meikäläinen ei äänestä?
Jokapaikanhöylä Paavo Väyrynen (Keskusta) on huomaamattaan fiksu. Hän rinnastaa vakavan poliittisen vaalin ja hupaisan tangokuninkaan valinnan.
Suomen asia tulisi varmasti lähelle kansaa, kun joku sanottaisi sanoman tangoksi.

Tervetuloa, uusi kotiseutuaate

Kotiseututyön uusi tuleminen koetaan lähikuukausina Ylöjärvellä, Nokialla sekä Hämeenkyrössä.
Pöly karisee ja home irtoaa, kun nykyteknologiaa hyödyntävä ihmeprojekti starttaa ja houkuttaa ihmiset hashtag #kolmenmaahan. Kaikkivoipa sosiaalinen media aktivoi  kansalaiset, ja kotiseututyö hoituu vaivattomasti älypuhelimen ja tabletlaitteen avulla.
Pirkanmaan liitto rahoittaa idealtaan kannatettavaa kulttuuriyhteistyöprojektia, mutta hankkeen lähtökohdat ovat suuruudenhullut.
Paikallinen kotiseutu- ja kulttuurityö on liki hallitsemattoman kokoinen kattaus, jossa nurkkakuntaisuudella on vahva jalansija.
Toteuttajat ovat paljon vartijoina, kun he vievät eteenpäin kansainvälisen tason hanketta.
Nyt jokainen ylöjärveläinenkin saa nostaa rintansa rottingille, kun kotiseututyön uusi aalto iskee.