Järventausta hienoon voittoon perinteikkäässä kilpailussa

Ylöjärven Urheilijoiden Ennimaria Järventausta hiihti lauantaina 14-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin kilpailun voittoon Tampereen Talvikisoissa Kaupin urheilupuistossa.

Järventausta hiihti ajan 8.34,1. Toiseksi tullut Kalvolan Iskun Aino Ristimäki hävisi ylöjärveläiselle 2,8 sekuntia.
Kolmanneksi tuli Jämin Jänteen Mari Keso ennen neljänneksi sijoittunutta Ylöjärven Urheilijoiden Nella Niemelää. Keso voitti Niemelän vain vajaalla kahdella sekunnilla.
Ylöjärven Urheilijoiden hiihtäjät menestyivät myös muissa sarjoissa. Akseli Kauppi oli kolmas 16-vuotiaiden poikien kahdeksalla kilometrillä. Hän jäi voittoon hiihtäneestä Kangasalan Kisan Olli Niemestä minuutin ja 19 sekuntia.
Viikko sitten nuorten SM-mitaleita juhlinut Sanni Alatalo jätettiin neljänneksi alle 18-vuotiaiden viidellä kilometrillä.
Alatalo hävisi kilpailun voittaneelle Lahden Hiihtoseuran Tiina Kivikolle reilut 29 sekuntia. Ennen Alataloa maaliin ehtivät myös Hyvinkään Hiihtäjien Henna Uusitalo sekä Punkalaitumen Kunnon Inka Koljonen.
Ylöjärven Ryhdin Onni Koskela sijoittui kuudenneksi 12-vuotiaiden poikien kolmella kilometrillä. Kilpailun voitti Kangasalan Kisan Valtteri Heinimaa, jolle Koskela taipui reilulla minuutilla. Ryhdin Veeti Seppälä keskeytti kilpailun.
Tampereen Talvikisat hiihdettiin nyt jo 27. kerran.