Mielenkiintoinen valinta edessä

Seitsemän vuotta ansiokkaasti Ylöjärven seurakuntaa johtanut kirkkoherra Kimmo Reinikainen kertoo tällä viikola ajatuksiaan menneestä ja tulevasta sekä ottaa kantaa moniin kirkollisiin asioihin. Reinikainen on toiminut Ylöjärvellä erinomaisena suunnannäyttäjänä sekä seurakunnan toimintatapojen uudistajana.

Reinikainen on sanonut, että seurakunnan kehittämisessä tarvitaan rohkeutta ja eteenpäin menemisen meininkiä. Tätä ajatustaan hän on myös noudattanut.

Ylöjärven seurakunnan jäsenmäärä on pysynyt hyvissä kantimissa viime vuosina vaikka edelleen kirkosta eroaa selvästi enemmän väkeä kuin siihen liittyy. Silti viime vuonna Ylöjärven seurakunnan jäsenmäärä oli suurempi kuin esimeriksi viisi vuotta aiemmin.

Yksi isoista haasteista on se, että kastettujen määrä vähenee Ylöjärvelläkin merkittävästi. Viime vuonna kastettiin 258 lasta, kun parhaimmillaan kastettuja on ollut vuodessa yli 400.
Ylöjärvelle haetaan nyt Kimmo Reinikaisen seuraajaa. Uusi kirkkoherra pääsee johtamaan hyväkuntoista seurakuntaa. Isoon remonttiin ei ole tarvetta, mutta töitä riittää.

On varsin kiehtovaa seurata, miten paljon Ylöjärven kirkkoherran virka tehtävään päteviä kiinnostaa ja ketkä lopulta ovat ne kolme kandidaattia, jotka etenevät kirkkovaltuuston valintaprosessiin. Yli 24 000 jäsenen seurakunnan johtaminen vaatii kirkkoherralta paljon.

Seurakunta on Ylöjärvellä erittäin iso toimija ja puutarhakaupungissa seurakunta on totuttu näkemään yhteistyössä monen eri tahon kanssa. Siksi uudenkin kirkkoherran on oltava hyvä verkostoituja. On myös tärkeä muistaa, että kirkkoherra on Ylöjärvellä merkittävä mielipidevaikuttaja.

Ylöjärven Uutiset toivottaa Kimmo Reinikaiselle menestystä uran seuraavalla taipaleella.