Ville Piispanen virittelee EM-kuntoa Vuorentaustassa

Nyrkkeilijä Ville Piispasella on edessään uransa kovin haaste. Tulevaan tulikokeeseen lahtelaislähtöinen nyrkkeilijä on valmistautunut treenaamalla useasti Vuorentaustan Voiman salilla Käyräkujalla.
Ville Piispanen on huippukunnossa ja hän on valmis kohtaamaan huippukovan italialaisiskijän.
Ville Piispanen on huippukunnossa ja hän on valmis kohtaamaan huippukovan italialaisiskijän.

Viime keskiviikkona 30 vuotta täyttänyt Piispanen ottelee 21. joulukuuta kevyen välisarjan Euroopan mestaruudesta hallitsevaa EBU-liiton mestaria, italialaista Michele Di Roccoa vastaan.
Mutta mikä on tuonut nykyään Tampereella asuvan ammattilaisen harjoittelemaan Ylöjärvelle?
– Se antaa kivaa vaihtelua harjoittelemiseen. Käyn Vuorentaustassa, koska täällä on pieni ja viihtyisä sali, jossa on vanhan ajan meininki. Täällä saa touhuta rauhassa, toisin kuin isossa Nääshallissa, Piispanen selvittää.
Piispanen on valmistautunut edessä olevaan otteluun siitä lähtien, kun hän voitti kesäkuussa latvialaisen Juris Ivanovsin.
– Kaksi viime kuukautta töitä on tehty intensiivisesti. Nyt luvassa on vielä vähän aikaa sparrausta, ja viimeinen viikko menee herkistellessä. Samalla täytyy seurata, että paino tippuu oikeisiin lukemiin, Piispanen kertoo.
Piispasen vastustaja Di Rocco on tuttu suomalaisille nyrkkeilyn seuraajille. Vuonna 2007 Di Rocco voitti Juho Tolppolan Helsingissä kaikin tuomariäänin.
– Di Rocco on nopeakätinen kaveri ja taitava liikkumaan. Ehdottomasti kovin kaveri, joka minulla on ollut urani aikana vastassa, Piispanen sanoo.
Suomalaisiskijän mukaan ottelutaktiikka mietitään valmiiksi vasta aivan kamppailun alla.
– Vartaloiskuilla on joka tapauksessa suuri merkitys tällaisissa pitkissä otteluissa. Niiden avulla saadaan liike pois kaverin jaloista.
Euroopan unionin mestaruuden vuonna 2010 voittanut ja sittemmin EU-tittelin vuoden 2011 kesällä italialaiselle Vittorio Oille menettänyt Piispanen kohtaa Di Roccon Italian Brindsissä.
Piispanen joutuu siis kovaan paikkaan otellessaan haastajana mestaruuden puolustajan kotikehässä. Italiasta ei tunnetusti irtoa kovin helposti voittoja tuomariäänillä.
– Totta kai haaste on iso. Pitää kuitenkin näyttää yleisölle ja ennen kaikkea tuomareille, että olen selvästi vastustajaa parempi. Ei siellä kuitenkaan mahdotonta ole voittaa. Olen tehnyt sen jo kerran aiemmin, Piispanen viittaa voittamaansa EU-titteliin.

Vuorentaustan Voiman nyrkkeilysalilla ammattilaisnyrkkeilijätkin saavat harjoitella rauhassa.
Vuorentaustan Voiman nyrkkeilysalilla ammattilaisnyrkkeilijätkin saavat harjoitella rauhassa.

Suomalainen ei halua kuitenkaan kasata itselleen suuria paineita ennen ottelua. Ura ei lopu tappioon.
– Minulla ei ole mitään hävittävää vaan pelkästään paljon voitettavaa. Euroopan mestaruus avaa ovia, koska se huomioidaan maailmalla isona tittelinä. Voitolla minulla olisi mahdollisuus päästä jonkin liiton MM-listalle. Voitto olisi paras joululahja.