Teivon uusi aikakausi alkamassa

Teivon Ravikeskuksessa on alkanut poikkeuksellisen positiivinen pöhinä. Voisi sanoa, että jo oli aikakin. Teivon ravipyhättö on muutamasta kohtalaisesta kehitysyrityksestä huolimatta elänyt jonkinlaista hiljaiseloa jo liian monta vuotta.

Pitää muistaa, että Teivo on totopelien myynnillä ja ravikilpailujen määrällä mitattuna Suomen toiseksi suurin ravirata. Tämän kivijalan päälle on hyvä rakentaa.

40 vuotta sitten Teivon raviradan debyyttiraveja seurasi lähes 4 700 katsojaa. Nykyisin vastaavia katsojamääriä saadaan Teivoon aniharvoin.

Joka tapauksessa Teivon tiistairavit ovat vakiinnuttaneet paikkansa Pirkanmaan urheilutarjonnassa.

Vaikka ”Teivon tiistai” on vahva brändi ja Teivossa ravataan tänä vuonna 43 päivänä, tarvitsee ravikeskus menestyäkseen paljon muutakin ohjelmaa kuin raveja.

Tämän toteaa lehtemme haastattelussa myös Tampereen Ravirata Oy:n puheenjohtaja Risto Kuusisto. Hän sanoo, ettei Teivoa pidetä enää pystyssä raviurheilun avulla.

Kuusiston mukaan Teivon Ravikeskuksen pitäisi olla tulevaisuudessa nimenomaan tapahtumien järjestäjä. Kuusisto jopa väläyttää, että Ylöjärvi voisi ostaa Tampereen ulos Ravikeskuksen omistuksesta. Tätä päättäjien kannattaa tosissaan harkita.

Teivo on siis saamassa toimintaansa uutta puhtia. Totohallissa aloittanut täyden palvelun koirakeskus tuo mukanaan mahdollisuuden rakentaa Teivosta koko perheen eläinurheilukeskus. Koiraurheilutapahtumat ovat varmasti tervetullut uudistus ravikeskukseen.

Lisäksi Teivon raviradan keskelle kaavaillaan kansainväliset mitat täyttävää kilparataa islanninhevosille. Hanke on ainutlaatuinen Suomessa.

Kun edellä mainittuihin kehitysharppauksiin lisätään mahdollisuudet järjestää Teivossa erilaisia moottoriurheilutapahtumia, näyttää ravikeskuksen tulevaisuus vihdoin varsin valoisalta.

Iso kiitos Teivon uudistuksista lankeaa Ravikeskuksen toimitusjohtajana viime syksystä lähtien toimineelle Päivi Lehtoselle, joka on ollut varsin avoin kaikille uudistuksille.

Nyt yleisönkin kannattaa hypätä mukaan Teivon uuteen aikakauteen ja kantaa kortensa kekoon ravikeskuksen kehittämiseksi. Ensi tiistaina on Ylöjärvi-ravit ja ensi viikon perjantaina Teivossa järjestetään iso Teivo Summer Party -40-vuotisjuhla.