Tykit lauloivat hiihtokauden käyntiin

Parisen viikkoa kestäneet pakkaset ovat laittaneet Ylöjärven ulkoliikuntapaikkojen hoitajat töihin. Räikän tykkilumilatu avattiin hiihtäjille uudenvuoden alla.
Räikän rannan lumitykit pärähtivät käyntiin joulun jälkeen aurinkoisessa pakkassäässä. (Lukijan kuva: Antero Mäkkylä)
Räikän rannan lumitykit pärähtivät käyntiin joulun jälkeen aurinkoisessa pakkassäässä. (Lukijan kuva: Antero Mäkkylä)

Kaupungin ainoan tykkilumiladun valmistelu täydelliseen hiihtokuntoon kesti yhteensä viikon päivät. Liikuntapaikkamestari Jyrki Tanhuanpään mukaan vauhtia hidasti lämpötilan vaihtelu.
– Joulun ja uudenvuoden välipäivinä täällä oli hetken aikaa jopa nollakeli. Silloin ei voinut lumettaa, Tanhuanpää tiivistää.
– Kun olosuhteet ovat ihanteelliset, lumitykit saavat kilometrin mittaisen ladun valmiiksi noin kolmessa päivässä. Viime vuosina tämä vauhti on ollut kuitenkin aika vakio. Säätä ei voi hallita, hän jatkaa.
Ensimmäiset sivakoijat nähtiin Räikällä jo ennen vuodenvaihdetta. Innokkaita hiihtäjiä kiinnostaisi jo päästä muillekin Ylöjärven laduille, mutta niiden avaamisesta Tanhuanpää ei uskalla luvata vielä mitään.
– Muut ladut tarvitsevat luonnonlunta, ja sen sataminen ei riipu meistä työntekijöistä.

Kaukaloiden jäädytys loppusuoralla

Hiihtäjien lisäksi myös luistelijat päässevät pian harrastamaan lajiaan ulkosalla. Kaupungin jääkiekkokaukaloista ja luistinradoista osa on jo ehditty jäädyttää.
– Sääennusteet näyttävät siltä, että loputkin paikat saadaan auki tällä viikolla, Tanhuanpää arvelee.